1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Oksydert øl?

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Terje92, 15 Okt 2019.

  1. Terje92

    Terje92
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei, jeg tørrhumlet nettop en ipa på min fermzilla fra bunn og glemte å blåse inn co2 og ut oksygenet i beholderen under før jeg åpnet. Jeg koblet på co2 på toppen og åpnet ventilen for å få ut oksygen etterpå i håp om at det hjelper.
    Noen som har gjort noe lignende? Gikk det bra? Eller ble det oksydert?
     
  2. TurboJens

    TurboJens
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har ikke gjort noe lignende, har Fermentasaurus og bare droppet tørrhumling via beholderen da det ser litt knot ut med løsningen på den. Har bare hivd rett i karet hittil. Din løsning er sånn sett langt mer lukket, men på den andre siden så trekker du jo lufta i beholderen hele veien opp gjennom ølet.

    Har derimot flasket med liten tanke på oksygen-tilførsel uten at jeg kan si dette har påvirket noe foreløpig. Tror det skal mye til før det blir påvirket i noen større grad., men det varierer vel mellom øltype også.
     
  3. Terje92

    Terje92
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Takk for svar, har gått noen dager nå og det smaker og lukter bra fortsatt så tror det går bra :)
     
  4. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Den største faren er trolig redusert holdbarhet.
     

Del denne siden