Oksydert øl?

Hei, jeg tørrhumlet nettop en ipa på min fermzilla fra bunn og glemte å blåse inn co2 og ut oksygenet i beholderen under før jeg åpnet. Jeg koblet på co2 på toppen og åpnet ventilen for å få ut oksygen etterpå i håp om at det hjelper.
Noen som har gjort noe lignende? Gikk det bra? Eller ble det oksydert?
 
Har ikke gjort noe lignende, har Fermentasaurus og bare droppet tørrhumling via beholderen da det ser litt knot ut med løsningen på den. Har bare hivd rett i karet hittil. Din løsning er sånn sett langt mer lukket, men på den andre siden så trekker du jo lufta i beholderen hele veien opp gjennom ølet.

Har derimot flasket med liten tanke på oksygen-tilførsel uten at jeg kan si dette har påvirket noe foreløpig. Tror det skal mye til før det blir påvirket i noen større grad., men det varierer vel mellom øltype også.
 
Har ikke gjort noe lignende, har Fermentasaurus og bare droppet tørrhumling via beholderen da det ser litt knot ut med løsningen på den. Har bare hivd rett i karet hittil. Din løsning er sånn sett langt mer lukket, men på den andre siden så trekker du jo lufta i beholderen hele veien opp gjennom ølet.

Har derimot flasket med liten tanke på oksygen-tilførsel uten at jeg kan si dette har påvirket noe foreløpig. Tror det skal mye til før det blir påvirket i noen større grad., men det varierer vel mellom øltype også.
Takk for svar, har gått noen dager nå og det smaker og lukter bra fortsatt så tror det går bra :)
 
Tilbake
Topp