Har nå 20 brygg bak meg, 11 ølsett/ekstrakt og 9 allgrain. Stort sett fornøyd med alle brygg men noen har selvsagt smakt bedre enn andre. Har brukt ca 50/50 tørgjær og fersk gjær, henholdsvis Safale og WLP. Første brygg med fersk gjær var en ekstrakt porter med 002 uten starter og denne hadde noe lav utgjæring. Resten av bryggene mine har hatt veldig god utgjæring og mine "ferskgjærsbrygg" med starter har stort sett kommet veldig kjapt i gang etter pitching. (Må få legge til at jeg bor 20 min unna Bryggselv som alltid har mer eller mindre blodfersk gjær på lager).
Men det er et lite men her! Jeg har alltid vært sløv med oksygenering av vørteren. Jeg rister litt på bøtta etter tapping men det er det.
Har altså god utgjæring (noen ganger litt for god men driver fortsatt å gjør meg kjent med Speidelen og mesketemperaturer). Ølet smaker veldig godt og de gangene jeg ikke har vært fornøyd vet jeg at jeg har hatt for liten kontroll på gjæringstemperatur(for høy).
Er det noe jeg misser her? Gir min mangel på tilstrekkelig oksygenering av vørter usmaker/bismaker min utrente gane ikke oppfatter? Har jeg hatt flaks? Når jeg leser rundt, ser videoer på Youtube etc. så føler jeg at jeg er sløv med noe som er veldig vesentlig for å få gjære ut et godt øl.
Innspill?
Men det er et lite men her! Jeg har alltid vært sløv med oksygenering av vørteren. Jeg rister litt på bøtta etter tapping men det er det.
Har altså god utgjæring (noen ganger litt for god men driver fortsatt å gjør meg kjent med Speidelen og mesketemperaturer). Ølet smaker veldig godt og de gangene jeg ikke har vært fornøyd vet jeg at jeg har hatt for liten kontroll på gjæringstemperatur(for høy).
Er det noe jeg misser her? Gir min mangel på tilstrekkelig oksygenering av vørter usmaker/bismaker min utrente gane ikke oppfatter? Har jeg hatt flaks? Når jeg leser rundt, ser videoer på Youtube etc. så føler jeg at jeg er sløv med noe som er veldig vesentlig for å få gjære ut et godt øl.
Innspill?