Heisann!
Har brygget en patersbier (gjæringstemperatur 22 grader) og en pilsner (gjæringstemperatur 12 grader). Etter endt gjæring slang jeg i sukkerlake, 6 gram per liter, og satte til karbonering. Problemet var bare at jeg satte dem rett i anbefalt lagringstemperatur, 12 grader for patersbieren og 4 grader for pilsen... Skjønner nå etter å ha lest litt rundt omkring at karbonering skal skje på rundt 20 grader... Vil det funke å sette ølet ut i romtemperatur igjen? Er det eventuelt andre måter å få kullsyre i "mislykket" øl? Eller må alt bare kastes? Evt. drikkes med vemod...
På forhånd takk for all hjelp!
Mvh,
Zoltán
Har brygget en patersbier (gjæringstemperatur 22 grader) og en pilsner (gjæringstemperatur 12 grader). Etter endt gjæring slang jeg i sukkerlake, 6 gram per liter, og satte til karbonering. Problemet var bare at jeg satte dem rett i anbefalt lagringstemperatur, 12 grader for patersbieren og 4 grader for pilsen... Skjønner nå etter å ha lest litt rundt omkring at karbonering skal skje på rundt 20 grader... Vil det funke å sette ølet ut i romtemperatur igjen? Er det eventuelt andre måter å få kullsyre i "mislykket" øl? Eller må alt bare kastes? Evt. drikkes med vemod...
På forhånd takk for all hjelp!
Mvh,
Zoltán