MortenSickel
Norbrygg-medlem
Eller snarere eim eller stank...
Forrige fredag brygget jeg en runde av Kinn kveldsbris. Gjæren (BE-134) var hyperaktiv og på mandag var det stille i gjærlåsen. Jeg tok ut en prøve som hadde en tetthet på 1004, så jeg tenkte at den kunne flaskes til helgen. Prøven smakte klart umodent, men lovende. Så tok jeg en prøve til på onsdag - fortsatt 1004 men den luktet kraftig av H2S... Hva nå?
Har noe gått galt så jeg bare må dumpe denne batchen? Kan jeg bare la den stå en stund så H2Sen lufter ut? Skal jeg sette til noe sukker og håpe at gjæren lager mer CO2 som driver den ut? Kan jeg sette til noe som feller ut sulfid, eller er det noe annet jeg kan gjøre her?
Forrige fredag brygget jeg en runde av Kinn kveldsbris. Gjæren (BE-134) var hyperaktiv og på mandag var det stille i gjærlåsen. Jeg tok ut en prøve som hadde en tetthet på 1004, så jeg tenkte at den kunne flaskes til helgen. Prøven smakte klart umodent, men lovende. Så tok jeg en prøve til på onsdag - fortsatt 1004 men den luktet kraftig av H2S... Hva nå?
Har noe gått galt så jeg bare må dumpe denne batchen? Kan jeg bare la den stå en stund så H2Sen lufter ut? Skal jeg sette til noe sukker og håpe at gjæren lager mer CO2 som driver den ut? Kan jeg sette til noe som feller ut sulfid, eller er det noe annet jeg kan gjøre her?