Øl som har stått mange mnd på gjærkake...?

HanDerre

Norbrygg-medlem
Jeg brygger litt av og på med min Grainfather og siden jeg ikke har brygga noe lager før, så tapper jeg etter ca 14 på fat.
Jeg har ikke greie på sour beer..

Nå har jeg fått to gjæring-bøtter med øl som har stått siden Juni-15.
Har litt lyst til å se om det går ann å få til noe sour beer med disse, evt om de mot formodning skulle være bra enda..
Men de har bare stått på den orginale gjærkaka siden starten. Det er ikke tilsatt noe brett ol.

Jeg har ikke turt å åpne for å sjekke for infeksjon enda.
Regner med at når jeg åpner, så bør jeg handle der å da.

Jeg har fått med data på hva han har brygga med og fremgangs metode.

Spann 1:
Paula's Hefe Weisen. ca 15l gjæra med Wyeast 3068.

Spann 2:
Cascade SMASH IPA ca 19l gjæra med WLP007

Hva tror folket? Kan det reddes, hvis det ikke er infisert?
Det har stått i en kjeller bod etter det var ferdig gjæra, men jeg veit desverre ikke temp.
Har visst vært uåpna og med starsan på vannlåsene.
Kan jeg evt bruke spanna til sour beer ved en seinere anledning?
 
Er nok sannsynlig med både oksydering og autolyse med så lang lagring på plastbøtte og gjærkake. Både weiss og ipa er uansett lite egnet for lang lagring. De er best ferske. Men, har du ledige fat er det lite jobb å tappe og karbonere. Må det på flasker hadde ikke jeg orket. Du kan uansett smake på det først. Er det oksydering eller autolyse: Kast.
 
Tilbake
Topp