Oldgott

Oldgott fra U meduvicu i Praha er et svært godt øl. Det gjæres og lagres i eikefat og har ganske klar fatkarakter.

Det har jeg lyst til å brygge.

Det jeg har funnet ut er at maltsammensetningen er sånn ca. (25 l batch) 4,5 kg pilsner malt. 2 hg munchener og 5 hg karamellmalt. Mer vet jeg ikke men etter relativt grundig prøvesmaking antar jeg at IBU ligger på ca 25. Antar også at FG ligger rundt 1.012 og 1.014. Aner ikke humletype men satser på Saaz.

Aner egentlig ikke hvilken karamellmalt som er brukt men ølet er relativt mørkt (Wienerfarge) så det må være en karamellmalt i 50-100 EBC området.

Så til hovedproblemet. Har ikke peiling på bruk av eikechips mengde i bøtta og lengde på eksponeringen.

Spørsmål: Koker dere chipsene for sterilisering først? Ølet har klar men ikke overveldende fatkarakter, hvor mye chips bruker man for å få en klar men ikke overdreven karakter? Hvor lenge må chipsene ligge i ølet?

Hvis noen har mer info om Oldgott settes det også pris på dette.

mvh

Bårdd
 
Tilbake
Topp