Trygve skrev:Er slett ikke sikker på at dette er en infeksjon. For det første, om ølet ikke er ferdig utgjæret før flasking, så vil det fortsette å gjære om du ikke lagrer det veldig kaldt. Normal sukkermengde i tillegg - og du får en geysir. For det andre så har temperaturen ved flasking ganske mye å si for CO₂ innholdet i ølet FØR karbonering. Kaldt øl og 6 gram sukker pr liter = noko for møkje.
Lite triks - sett flasken oppi en beholder av et eller annet slag - og lett såvidt på korken. Det er nemling trykkforskjellen som får det til å bruse over. Om du utligner denne svært sakte, så kan du berge mesteparten av ølet. Jeg har fremdeles noen overkarbonerte juleøl, og når jeg jekker den opp slik at det såvidt kommer ut en syltynn stripe så mister jeg ofte ikke mer enn det som står i halsen på flasken.
Legger ved en tabell som jeg har laget og funnet nyttig for egen del. Lenge siden siste overkarbonerte øl nå.
Takker