Hei. I mitt første brygg strødde jeg tørrgjæren rett i gjæringskaret. Trodde jeg gjorde en tabbe, men gjæringsprosessen startet etter 12- 18 timer, og ølet ble bra.
Nå i mitt andre brygg blandet jeg gjæren i kokt nedkjølt vann. (3 dl) Rørte mye, lot den hvile i 10 - 15 min, og blandet det opp i gjæringskaret ca halveis i tappeprosessen. Etter 2 døgn er det ingen tegn til aktivitet i gjærlåsen. Tok av lokket, det er heller ingen skum/ aktivitet i karet.
Hva kan jeg gå gjort feil? Mulig det kokte vannet ikke var avkjølt nok, og holdt 40- 50 grader når jeg blandet i gjæren. Vil det ta livet av den? Kan tørrgjæren bli ødelagt om den bli lagret for kaldt? Posen har blitt oppbevart i kjelleren i ca 8 grader.
Kan brygget reddes/ eventuelt hvordan? (American red ale)
Nå i mitt andre brygg blandet jeg gjæren i kokt nedkjølt vann. (3 dl) Rørte mye, lot den hvile i 10 - 15 min, og blandet det opp i gjæringskaret ca halveis i tappeprosessen. Etter 2 døgn er det ingen tegn til aktivitet i gjærlåsen. Tok av lokket, det er heller ingen skum/ aktivitet i karet.
Hva kan jeg gå gjort feil? Mulig det kokte vannet ikke var avkjølt nok, og holdt 40- 50 grader når jeg blandet i gjæren. Vil det ta livet av den? Kan tørrgjæren bli ødelagt om den bli lagret for kaldt? Posen har blitt oppbevart i kjelleren i ca 8 grader.
Kan brygget reddes/ eventuelt hvordan? (American red ale)