Hei!
Nå er det en måned siden jeg startet på brygget som er på gjæringskaret. De tre, fire første dagene gjæret ølet, men så sluttet det. Jeg lot det stå til det var gått 2 uker og målte SG. Den var 1.030, OG var 1.050.
Etter dette undersøkte jeg hva som kunne ha skjedd og hva jeg kunne gjøre. Leste at jeg kunne tilsette en ny runde med gjær. Jeg kjøpte så en ny pakke med WLP300. Tilsatte den og nå, 2 uker seinere, er SG fortsatt 1.030. Har også prøvd å røre om vørten.
Det jeg lurer på er om jeg bare kan skylle ut denne eller om den fortsatt kan reddes?
Videre har jeg tenkt mye på hva som kan ha skjedd. Hygiene kan være årsaken, men jeg lurte også på om det kunne ha noe å si at jeg tilsatte gjær også ristet for å tilføre oksygen?
Nå er det en måned siden jeg startet på brygget som er på gjæringskaret. De tre, fire første dagene gjæret ølet, men så sluttet det. Jeg lot det stå til det var gått 2 uker og målte SG. Den var 1.030, OG var 1.050.
Etter dette undersøkte jeg hva som kunne ha skjedd og hva jeg kunne gjøre. Leste at jeg kunne tilsette en ny runde med gjær. Jeg kjøpte så en ny pakke med WLP300. Tilsatte den og nå, 2 uker seinere, er SG fortsatt 1.030. Har også prøvd å røre om vørten.
Det jeg lurer på er om jeg bare kan skylle ut denne eller om den fortsatt kan reddes?
Videre har jeg tenkt mye på hva som kan ha skjedd. Hygiene kan være årsaken, men jeg lurte også på om det kunne ha noe å si at jeg tilsatte gjær også ristet for å tilføre oksygen?