BIPA eller ASIBA eller CBA (kjært barn har mange navn) blir med. Vi bruker mest trolig en definisjon fra Brewers' Association 2010 (de har mekket litt på den og har en litt annen definisjon for sin 2012-utgave. Det er samme definisjonen som Haandbryggeriet brukte da de hadde sin ASIBA-konkurranse for et par år siden. Dere finner litt mer info om øltypen
http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,4435, samt på side 12 i dette dokumentet:
http://www.brewersassociation.org/attachments/0000/2207/BA_Beer_Style_2010.pdf. Det føles riktigere å bruke 2010-definisjonen ("American Style India Black Ale") enn 2012-definisjonen (som er av "American Style Black Ale") fordi det er hva mange ble kjent med gjennom konkurransen til HB.
Er det mange som er lei seg for ikke å bruke 2012-utgaven av BA-definisjonene?
For de som skal sende inn, kommer det til på magisk vis å dukke opp en ekstra klasse på påmeldingsskjemaet, trolig hetende noe slikt som "US India Black Ale (BA-2010)". Her er gjengitt hva BA definerer den som:
> American-Style India Black Ale
> American-style India black ale has medium high to high hop bitterness, flavor and aroma with medium-high alcohol content,
> balanced with a medium body. The style is further characterized by a moderate degree of caramel malt character and medium to
> strong dark roasted malt flavor and aroma. High astringency and high degree of burnt roast malt character should be absent. Fruity,
> floral and herbal character from hops of all origins may contribute to aroma and flavor.
> Original Gravity (ºPlato) 1.056-1.075 (14-18.2 ºPlato) ● Apparent Extract/Final Gravity (ºPlato) 1.012-1.018 (3-4.5 ºPlato) ●
> Alcohol by Weight (Volume) 5-6% (6 -7.5%) ● Bitterness (IBU) 50-70 ● Color SRM (EBC) 25+ (50+ EBC)
Og merk at denne er tilgjengelig som en overgangsordning, dvs egentlig er det en X-klasse etter Norbrygg-2006 - det gamle øltypesystemet, der man egendeklarerer typen i henhold til en eksisterende øltype som ikke fantes i Norbrygg-2006. Til neste år er det bare øltypene som er i Norbrygg-2012 (det nye øltypesystemet) som det kan konkurreres i.