1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Øltypedefinisjoner

En tråd i 'NM i hjemmebrygging' startet av gustavf, 25 Jan 2012.

  1. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    NM 2012 nærmer seg med stormskritt og det er på tide med litt mer informasjon.

    Vi kommer i år til å bruke nye øltypedefinisjoner, som i stor grad er en direkte oversettelse av de danske typedefinisjonene med norske eksempler og noen mindre endringer. I tillegg til dette, kommer vi til å ha andre konkurranseklasser i år.

    Typedefinisjonene finner du her:
    https://docs.google.com/document/pub?id=14vpx4lp8jy0UWGPoj3ZFDW7QpthccH6nzJ1NyRyMPSQ
     
  2. Reinhard10

    Reinhard10
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesbru
    Hei,

    Betyr dette at Belgisk Trippel  og Duvel  type øl ligger i klasse 10B-Lys sterk belgisk ale?
    Hva er alkoholgrensen mellom klassene 11A og 11B?

    mvh,

    Reinhard
     
  3. Reinhard10

    Reinhard10
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesbru
    Glem spørsmålet over. Jeg ser at svaret ligger lengre nede i klassedefinisjonene.

    Reinhard
     
  4. Nidveg

    Nidveg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hva betyr følgende beskrivelse av engelsk IPA? Stusser litt ved formuleringen her.
    "En kraftig humlet pale ale, med engelske humletyper. Blant engelske bryggerier brukes benevnelsen IPA oftest til øl som ikke er mer humlet enn deres standard øl. Slike øl hører hjemme i en av bitter-kategoriene."
     
  5. Kjetil S

    Kjetil S
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Det betyr bare at typedefinisjonene er satt opp etter konkurranseformål, og følger BJCP heller enn reell praksis. Det er jo ikke noen vits i en egen engelsk IPA-klasse om den er identisk med bitter, og bitter-klassen blir for vid om den skal omfatte det hjemmebryggere vanligvis kaller en IPA.
     
  6. johanj

    johanj
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  7. Erlendso

    Erlendso
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Trondheim
    Urettferdig at Britene fikk sin egen golden ale, mens Amerikanerne ble snytt for både sin Blonde Ale og sin Cream Ale! :p
     
  8. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Da skal det være rettet opp.
     
  9. John P

    John P
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nittedal
  10. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Det har ikke blitt med i denne revisjonen av reglene.

    For alle som vil delta i NM med øl som ikke passer helt inn i reglene, har vi laget en ordning med en jury som kan ta stilling til hvordan ølene skal håndteres. Vil du delta med en irsk rød, kan du benytte deg av dette. Inntil vi har noen bedre måte å ta i mot henvendelser, kan du sende meg en PM med oppskrift og en typedefinisjonen du mener den passer inn i (f.eks. en BJCP- eller BA-type), så skal vi komme med tilbakemelding om hvordan den bør meldes på.

    Jeg sitter ikke i juryen og bare videreformidler informasjon. Mer informasjon om juryen kommer sikkert senere.
     
  11. Bård

    Bård
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Gamlebyen, Oslo
    Hva med feks imperial Amber Ale?
     
  12. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Gjør som over. Send meg oppskrift og en typedefinisjon du mener passer, så skal jeg sende det videre til juryen.
     
  13. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Avgjørelse fra juryen:

    Det vil i år bli mulig å melde på Irish Red Ale, i tillegg til typene i Norbrygg-definisjonen. Ølene bil bli bedømt etter BJCP-definisjonen av Irish Red Ale (type 9D).
     

Del denne siden