Hei!
Min første batch har nå stått og gjæret i 10 dager, skal stå i 7 til. Har oppdaget to problemer. Det første, og viktigste, er at gjæringskaret ikke har inntegnet litermål. Dette gjør at jeg bare har et omtrentlig mål på hvor mye jeg har, ca 22 liter. I tillegg er det mye trub på bunnen som jo gjør nøyaktig måling enda vanskeligere.
Det jeg lurer på er om det er greit, og lurt, å tappe det over i et annet kar nå og la det stå de resterende dagene i dette. Dette karet har mål på siden slik at jeg får nøyakig mengde. Dette vil jo ha mye å si når jeg skal regne ut mengde sukker til karboneringen.
Eller vil faren for forurensning bli for stor?
Min første batch har nå stått og gjæret i 10 dager, skal stå i 7 til. Har oppdaget to problemer. Det første, og viktigste, er at gjæringskaret ikke har inntegnet litermål. Dette gjør at jeg bare har et omtrentlig mål på hvor mye jeg har, ca 22 liter. I tillegg er det mye trub på bunnen som jo gjør nøyaktig måling enda vanskeligere.
Det jeg lurer på er om det er greit, og lurt, å tappe det over i et annet kar nå og la det stå de resterende dagene i dette. Dette karet har mål på siden slik at jeg får nøyakig mengde. Dette vil jo ha mye å si når jeg skal regne ut mengde sukker til karboneringen.
Eller vil faren for forurensning bli for stor?