Heisann!
Jeg er ganske nybegynner på brygging. Men har satt noen batch allerede. Jeg ser at mange bruker omstikkingskar, hva er grunnen til det? Er det for å få mindre grums? Evt hvor lenge skal det stå på omstikkingskaret før det tappes? Har prøvd å søkt men finner ikke et ordentlig svar på det.
Har også et lite spørsmål angående skylling. Til nå har jeg ikke skylt så veldig mye. Har det bryggersettet brew in bag fra bryggselv. Pleier dere å skylle med varmt vann tilsvarende det dere tar ut som korn? Kan jeg fylle opp karet helt opp for å få mest ut av batchen. Takker for svar!
Mvh Jan
Jeg er ganske nybegynner på brygging. Men har satt noen batch allerede. Jeg ser at mange bruker omstikkingskar, hva er grunnen til det? Er det for å få mindre grums? Evt hvor lenge skal det stå på omstikkingskaret før det tappes? Har prøvd å søkt men finner ikke et ordentlig svar på det.
Har også et lite spørsmål angående skylling. Til nå har jeg ikke skylt så veldig mye. Har det bryggersettet brew in bag fra bryggselv. Pleier dere å skylle med varmt vann tilsvarende det dere tar ut som korn? Kan jeg fylle opp karet helt opp for å få mest ut av batchen. Takker for svar!
Mvh Jan