Ønsker tips til krydret juleøl. Skal smake jul!

Hei!

Jeg ønsker tips til krydret juleøl.
Det skal ikke være noen matøl, og heller ikke ligne på de vanlige juleølene fra Aas osv., de har jeg ikke helt sansen for.

Jeg vil gjerne ha en mørk øl, som er krydret med litt julekrydder, til å kose seg med etter maten og utover kvelden.
Den må gjerne basere seg på et ferdig sett, det jeg trenger mest hjelp til er type krydder, og mengde, ikke minst!

Jeg ser det er veldig mange forskjellige rundt på forumet her, men vanskelig å få noen følese av åssen det smaker :p
 
Se oppskrift på Wit Jul her på forumet, den har masse julekrydder. Hvis du er ute etter MYE krydder bruker du mengdene i oppskriften, er du ute etter et litt mildere krydderpreg deler du tilsettningene på 2, kanskje 3.
 
Se oppskrift på Wit Jul her på forumet, den har masse julekrydder. Hvis du er ute etter MYE krydder bruker du mengdene i oppskriften, er du ute etter et litt mildere krydderpreg deler du tilsettningene på 2, kanskje 3.
Mulig jeg spør dumt, og har heller ikke sjekket oppskriften, men er dette et mørkt øl?
 
( http://www.homebrewtalk.com/f76/great-lakes-christmas-ale-clone-218147/ )
Recipe Type: All Grain
Yeast: Wyeast 1028
Yeast Starter: Basic
Batch Size (Gallons): 5
Original Gravity: 1.075
Final Gravity: 1.018
IBU: 40
Boiling Time (Minutes): 60
Color: 11.6
Primary Fermentation (# of Days & Temp): 14
Secondary Fermentation (# of Days & Temp): 14
Tasting Notes: Very close!

**Update - Great Lakes changed the IBU's for this beer from 40 to 30**


10.00 lb Pale Malt (2 Row) US 73.64 %
1.00 lb Caramel/Crystal Malt - 40L 7.36 % (they use 45L, but i could only find 40L)
1.00 lb Wheat Malt 7.36 %
0.25 lb Special Roast 1.84 %
0.08 lb Roasted Barley 0.59 %

Cascade (60 min) 27 IBU
Hallertauer (10 min) 3 IBU


2 Cinnamon Stick (boil 60.0 min) Misc
1. oz Ginger Root (boil 60.0 min) Misc
1.25 lb Honey (Flame out) Sugar 9.20 %
1 Pkgs London Ale (Wyeast Labs #1028) Yeast-Ale



Beer Profile

Original Gravity: 1.075
Final Gravity: 1.018
Alcohol by Vol: 7.53 %
30.0 IBU
11.6 SRM C


Mash Profile

60 min 154.0 F

All great lakes beers are carbed at 2.5Volumes.
 
Tilbake
Topp