Oppbevare aktivert wyeast over natta

Jeg har nettopp brygget en pale ale og aktiverte wyeast gjæren for litt siden. Posten er nå helt oppblåst. Saken er at jeg ikke får nedkjølt vørteren fort nok, så jeg må ha i gjæret i morra. Hvordan er det best å oppbevare gjæret over natta? På posen står det at etter man har aktivert den skal den stå i romtemp., men det er jo i tilfelle bare i noen timer? Ødelegger jeg noe dersom jeg setter den i kjøleskapet etter den er aktivert?
 
cogo skrev:
Jeg har nettopp brygget en pale ale og aktiverte Wyeast gjæren for litt siden. Posten er nå helt oppblåst. Saken er at jeg ikke får nedkjølt vørteren fort nok, så jeg må ha i gjæret i morra. Hvordan er det best å oppbevare gjæret over natta? På posen står det at etter man har aktivert den skal den stå i romtemp., men det er jo i tilfelle bare i noen timer? Ødelegger jeg noe dersom jeg setter den i kjøleskapet etter den er aktivert?

Bare la gjæren stå i romtemperatur, der trives den best når den jo snart skal på jobb. :)
 
Tilbake
Topp