oppskalering av oppskrifter

Hei
Har brygget i noen år i eit 50 liter koke og har hatt ein fantastisk Ipa etter min egen smak etter oppskrift på 50 l. Har nå laget kokekar til 150 og tok oppskrifta fra 50 liter og ganget med 3. Basis smaken er ok men blei veldig bitter. Prøvde å lese litt om utrekning av humle å styrke men blir litt avansert for meg og lurer litt på om det er noen enkel regel for utrekning på styrke og mengde per liter?
 
Du får bedre utnytting av humle når du koker i store mengder vørter, selv om det er samme mengde i gram pr liter. Mener å ha lest et sted at det går en slags grense på 100 liter? Tror nok dessverre at du bare må prøve deg frem.... Nå vet du at det ble for bittert med 3x humle. Prøv med 2,5 x først. Men jeg vil nok anbefale deg å beholde mengden til smak og aroma, og kun gå ned på biterhumlen.
 
Tilbake
Topp