Oppskrift på en lager/pils-aktig-overgjæret-øl-type?

TomS

 
Heisan!
På grunn av total mangel på andre gjæringsrom enn konas hobbyrom (les: vaskerom), lurer jeg på om noen sitter med en god og grei oppskrift på en lager/pils aktig øl som kan gjæres rundt 18-22 grader. Tenkte kanskje jeg skulle teste en Kölsch, men denne skal vel gjæres på lavere temperaturer enn det kona tillater?

På konas vegne; tusen takk for hjelpen.
 
Jeg gjæret en Kølsch på 18 grader og den ble god den. Men kjølte ned vørteren til 16 grader før pitching slik at gjæringen kom forsiktig igang.
 
Jada, ingen hemmelighet. Blir sånn cirka som dette:
Type: All Grain Date: 11.02.2012
Batch Size (fermenter): 76,00 l Brewer: Rune Alm
Boil Size: 80,00 l Asst Brewer: 
Boil Time: 60 min Equipment: Speidel 50 liter
End of Boil Volume 80 l Brewhouse Efficiency: 80,00 %
Final Bottling Volume: 74,00 l Est Mash Efficiency 82,1 %
Fermentation: Ale, Two Stage Taste Rating(out of 50): 30,0
Taste Notes: 
Ingredients


Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
11,00 kg Lager Malt (3,9 EBC) Grain 1 79,1 %
1,40 kg Vienna Malt (6,9 EBC) Grain 2 10,1 %
1,40 kg Wheat Malt, Bel (3,9 EBC) Grain 3 10,1 %
0,10 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) Grain 4 0,7 %
90,00 g Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 12,6 IBUs
20,00 g Magnum [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 9,8 IBUs
12,00 g Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 7 -
90,00 g Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] - Boil 10,0 min Hop 8 4,6 IBUs
1,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 10,0 mins) Other 9 -
2,0 pkg Kolsch Yeast (Wyeast Labs #2565) [124,21 ml] Yeast 10 -

Beer Profile

Est Original Gravity: 1,046 SG Measured Original Gravity: 1,046 SG
Est Final Gravity: 1,009 SG Measured Final Gravity: 1,010 SG
Estimated Alcohol by Vol: 4,9 % Actual Alcohol by Vol: 4,7 %
Bitterness: 26,9 IBUs Calories: 427,1 kcal/l
Est Color: 8,2 EBC 
Mash Profile

Mash Name: Temperature Mash, 2 Step, Light Body Total Grain Weight: 13,90 kg
Sparge Water: -27,33 l Grain Temperature: 22,2 C
Sparge Temperature: 75,6 C Tun Temperature: 22,2 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE Mash PH: 5,20

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Protein Rest Add 36,25 l of water and heat to 65,0 C over 2 min 65,0 C 90 min
Saccharification Heat to 73,0 C over 15 min 73,0 C 15 min
Mash Out Heat to 78,0 C over 10 min 78,0 C 10 min

Lagde to versjoner med litt forskjellig humlesammensetning, begge ble gode. Husker ikke humlen på den andre, men hadde ikke nok Mittelfrau så brukte noe lignende.
 
Tilbake
Topp