Basert på oppskrift lenger opp på siden, så har jeg planlagt noe lignende på min 50 ltr speidel.
Aldri brygget med maskinen, så hadde satt stor pris på om noen kunne kommentert.
Hva kan jeg feks. forvente meg av boil-off i % ?
Meskeskjema for dette?
Her er min foreløpige plan:
Title: Juleøl `14
Brew Method: All Grain
Style Name: Specialty Beer
Boil Time: 60 min
Batch Size: 50 liters (fermentor volume)
Boil Size: 57 liters
Boil Gravity: 1.060
Efficiency: 80% (brew house)
STATS:
Original Gravity: 1.068
Final Gravity: 1.017
ABV (standard): 6.73%
IBU (tinseth): 40.14
SRM (morey): 23.67
FERMENTABLES:
11.5 kg - United Kingdom - Maris Otter Pale (83.9%)
1.1 kg - German - CaraAroma (8%)
0.7 kg - German - Munich Dark (5.1%)
0.4 kg - American - Chocolate (2.9%)
HOPS:
51 g - Columbus, Type: Pellet, AA: 12.8, Use: Boil for 60 min, IBU: 30.29
57 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 7.5, Use: Boil for 15 min, IBU: 9.84
57 g - Columbus, Type: Pellet, AA: 12.8, Use: Whirlpool for 0 min at 100 °C
OTHER INGREDIENTS:
250 g - Fersk ingefær i skiver, Time: 10 min, Type: Spice, Use: Boil
100 g - kanelstang, Time: 10 min, Type: Spice, Use: Boil
50 g - nellik spiker, Time: 10 min, Type: Spice, Use: Boil
50 g - kardemomme, Time: 10 min, Type: Spice, Use: Boil
50 g - koriander, Time: 10 min, Type: Spice, Use: Boil
YEAST:
White Labs - Dry English Ale Yeast WLP007
Starter: No
Form: Liquid
Attenuation (avg): 75%
Flocculation: Med-High
Optimum Temp: 18.33 - 21.11 C
Fermentation Temp: 20 C
PRIMING:
Method: sugar
Amount: 6g/ltr.