Hei, jeg fulgte et litt annet regime, men ble et veldig bra øl.
[edit: dette blir nærmere en flamsk rød men med eik som
@Einar Michelsen brukte nærmer du deg..]
OG: 1065
IBU: 0
Pilsen Malt 2-Row (Briess) (2.0 EBC) Grain 1 80.9 %
Caramel/Crystal Malt - 60L (118.2 EBC) Grain 2 6.1 %
Special B Malt (354.6 EBC) Grain 3 6.1 %
Munich Malt (17.7 EBC) Grain 4 5.3 %
Biscuit Malt (45.3 EBC) Grain 5 1.5 %
Mesket høyt på 68. No-sparge mash for maks maltfylde.
Ph justert til ca 4.5, deretter tilsatt 10 probiotiske kapsler (Fin Mage?). Ny Ph ca 3.6 etter et par dager på 35 grader.
Deretter underpitchet jeg S-04 (1
rehydrert pakke på 20L), lot den sto på kjøkkengulvet (antatt temp 22) og utvikle masse fine estere som bretten kunne kose seg med.
Deretter pitchet jeg et rør WLP Brettanomyces Lambicus, og lot det stå 6 måneder på ca 20 grader.
Flasket med S-05 og sukker til ca 2.5vol.
Merk at jeg under hele prosessen forsøkte å minimere oksygenopptaket siden oksygen +alkohol = acetobakter. Litt er greit (tenk balsamicolukt), men for mye blir udrikkelig