1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Oppskrifter fra NM 2017

En tråd i 'Prisbelønte oppskrifter' startet av gustavf, 26 Mai 2017.

  1. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    loebrygg og Stig Aa. liker dette.
  2. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Stavanger
    Minnet på flere av disse, og vil si det er misvisende å omtale det son oppskrifter.

    Sent fra min SM-G920F via Tapatalk
     
  3. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    H
    Hva mener du?
     
  4. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Stavanger
    Sjekket en gang til nå og ser at det finnes unntak, men de fleste inneholder bare ingredienser (hva), og ikke oppskrift (hvor mye og når).

    Sent fra min SM-G920F via Tapatalk
     
  5. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Enig i at mange av oppskriftene er langt mindre detaljert enn vi forventer. Det skal vi ta med oss videre og forsøke å forbedre til senere.
     
  6. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    For egen lærdom. Hvis du gidder å lete opp den som bare heter doppelbock. Er den ok er manglende?
     
  7. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Tja... I grenseland, synes jeg. Synes du den er god nok for å kunne brygge ølet?

    (Jeg vet at ditt mål er å dele så lite informasjon som mulig. Jeg har tidligere sagt at det ikke er et godt utgangspunkt for å delta i NM.)
     
  8. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Nei seriøst. Mitt mål er ikke å dele så lite informasjon som mulig når ølet først er levert inn. Jeg skrev tidligere at med innlevert øl så deler jeg generisk informasjon.

    Jeg følte jeg noterte relevant informasjon for det ølet. Men jeg delte kanskje ikke på en måte som er veldig tilgjengelig for en nybegynner, da jeg mener at prosesen er mer viktig enn oppskriften. Så selv om jeg hadde delt mer, så føler jeg at det egentlig ikke hadde vært veldig utslagsgivende relevant informasjon.

    Edit. Jeg ser at og/fg gir ubrukelige verdier. Men de ble fylt ut. Kanskje komma/punktum feil?
     
    #8 Miguel, 26 Mai 2017
    Sist redigert: 26 Mai 2017
  9. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Beklager, da her jeg misforstått deg.

    Oppskrifta inneholder det som er viktig og som jeg synes bør være minimum (ingredienser og mengde av disse, samt de viktigste temperaturene og tidene). Jeg synes heller ikke det er vanskelig tilgjengelig. Så kan man diskutere om det burde stått noe mer om hvor mye gjær, vannjustering (hvis det er gjort) osv. Men alt i alt, den inneholder det jeg forventer.
     
  10. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Gjærmengde står jo der.. 3pk. Tallene for vannjustering klarte jeg å ikke lagre. Men takk for svar.
     
  11. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Stavanger
    Med mindre det inneholder når og hvor mye, så er det ikke en oppskrift. Det må man vel enes i? I så fall må man kalle det noe annet.

    Sent fra min SM-G920F via Tapatalk
     
  12. Aasbrygg

    Aasbrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Følling
    Synes denne oppskriften så spennende ut. Har lyst til å brygge denne:p

    Gjærbare ingredienser

    Malt, 13 ulike
    Demerara sukker

    Humle og krydder
    Nelson Sauvin, Cascade, Willamette
     
    Robert W, JEG og Stig Aa. liker dette.
  13. Ole Mørkved

    Ole Mørkved
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Fort gjort å ta feil av oppskrift og innholdsfortegnelse...
     
  14. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    *host* Jeg så på feil oppskrift (det er 5 øl som heter Doppelbock på sida, men bare en av dem er fra NM i år). Jeg regner med det er denne du snakket om?
    https://konkurranse.norbrygg.no/recipe/003621

    Den oppskrifta synes jeg er helt perfekt. Det er nok detaljer til at du føler deg trygg på at du kan forstå hva bryggeren har gjort.
     
    loebrygg liker dette.
  15. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Ja det er den ja.
     
    JEG liker dette.
  16. Fystro BryggeCompagnie

    Fystro BryggeCompagnie
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Mjøsa
    Men hva ble OG og FG ? @Miguel


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  17. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    78 og 26. aner ikke hvorfor det ble sånn det står
     
    Fystro BryggeCompagnie liker dette.
  18. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Tror det er fordi det blir rundet av til nærmeste desimal
    Neste år skal ta lærdom av det og ikke bruke punktum/komma
     
  19. royviggo

    royviggo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hokksund
    Ja, tallene for OG/FG er avrundet til en desimal, og det er ikke spesielt nyttig med OG/FG: 1,1 / 1,0 så dette bør fikses så snart som mulig. Tallene er sikkert lagret med alle desimaler, så det er sikkert bare visningen som må endres.
     
  20. royviggo

    royviggo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hokksund
    Det er noen andre små tweaks som kunne vært gjort med oppskriftsvisningen.
    Det hadde vært nyttig å sett hvilken konkurranse ølet er med i. Det kommer ikke klart frem hvis man følger en link til oppskriften.
    Noen av forkortelsene kan være litt forvirrende, f.eks. Karbonering: F. Betyr det Fat eller Flaske?
    I oppskriftslisten hadde det vært veldig nyttig med klasse, og gjerne gruppert pr. klasse. Tror det hadde blitt mer oversiktlig :)
     

Del denne siden