Stormgjærimga er vel det som er viktigst iallefall, og der er det jo full sirkulasjon.
Jeg ender iallefall opp med den ølen jeg ender opp med, og den smaker helt ok. Er jo mange grunner til at det er umulig å gjenskape øl som er brygget på et annet oppsett, lokale forhold er en av de.
Hvis dette funker (tape sensor på utsiden) for hundre tusenvis av andre bryggere så funker det vel for meg og.
Men hvis flere begynner å si at fra da de gikk fra å tape sensor på utsiden til thermowell, så begynte ølen å smake bedre (ikke at de fikk mer presise målinger) så er det jo grunn til å adde noen flere dippedutter for meg.
Min ambient temperatur er aldri nede i under 15 grader såvidt jeg vet. Aner ikke hva den var da RawRoffe gjorde sine målinger.
Hvordan gjør de store bryggeriene det? Selv med kappe eller god kontroll på ambient temp så virker det da som at man trenger sirkulasjon.
Jeg ender iallefall opp med den ølen jeg ender opp med, og den smaker helt ok. Er jo mange grunner til at det er umulig å gjenskape øl som er brygget på et annet oppsett, lokale forhold er en av de.
Hvis dette funker (tape sensor på utsiden) for hundre tusenvis av andre bryggere så funker det vel for meg og.
Men hvis flere begynner å si at fra da de gikk fra å tape sensor på utsiden til thermowell, så begynte ølen å smake bedre (ikke at de fikk mer presise målinger) så er det jo grunn til å adde noen flere dippedutter for meg.
Min ambient temperatur er aldri nede i under 15 grader såvidt jeg vet. Aner ikke hva den var da RawRoffe gjorde sine målinger.
Hvordan gjør de store bryggeriene det? Selv med kappe eller god kontroll på ambient temp så virker det da som at man trenger sirkulasjon.
Sist redigert: