Jeg kjøpte denne her: http://www.ebay.com/itm/231208452163Hei, hvor kan man få tak i en "thermowell" til å sette i lokket på gjæringsdunken. Har sett på denne: https://www.brewershardware.com/12-Stainless-Steel-Thermowell-TWS12.html -Men det blir voldsomt med frakt og påslag fra USA for så lite. Er det noen bryggerbutikker i Norge som har slikt?
Med termowell midt i karet kan du risikere større temperatur svingninger enn med probe på kar kanten. Temp økning/senking drives av temp forskjellen mellom omgivelsene dvs temp forskjell mellom luften utenfor og øllet i karet. Dersom du måler i midten kan øllet ut mot kanten ha en mye høyere/lavere temp enn temp i midten av karet...Hei, hvor kan man få tak i en "thermowell" til å sette i lokket på gjæringsdunken. Har sett på denne: https://www.brewershardware.com/12-Stainless-Steel-Thermowell-TWS12.html -Men det blir voldsomt med frakt og påslag fra USA for så lite. Er det noen bryggerbutikker i Norge som har slikt?
Hei. Jeg har en del brygg bak meg med thermowell nå, og konklusjonen min er at det beste resultatet får jeg når jeg taper STC-1000 sensoren på utsiden av karet (plastbøtte) med litt isolasjon utenpå. Jeg har laget til en temperaturlogger med en sensor i thermowell og en sensor på utsiden av bøtten slik at jeg kan følge med på hvordan tilstanden er oppe i bøtten.Ser den Det er sikkert noen her inne som har erfaring med store batcher og gjort forsøk med kontroll av temp basert på samtidige målinger med termowell og kant