Er det noen som har noen formening om vannet fra Oslo vannverk bør behandles før mesking med røykt malt. Tenker da først og fremst på fjerning av klor?
I følge den nye vannrapporten (Drikkevannskvalitet) fra 2015 så er det 7,1mg/L klorid i vannet, det er veldig lavt så trenger nok heller tilsette litt for å få riktig profil. Last ned Brunwater eller bruk brewers friend og legg inn Oslo-profilen pluss din malt bill så kan du finne riktige tilsetninger og treffe riktig pH.
Det er ikke klorid (ionet) som er et problem i kombinasjon med røykmalt; det er klor (som i gassen og klorin), som brukes til desinfisering av drikkevann.
Takk for svar. Da går det nok sikkert bra denne gangen også. Akkurat begynt å benytte vannjustering iht Gahr sitt skjema under medlemsseksjonen men aldri brygget med røykmalt før.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.