Oslovann og røykt malt

runet

Norbrygg-medlem
Er det noen som har noen formening om vannet fra Oslo vannverk bør behandles før mesking med røykt malt. Tenker da først og fremst på fjerning av klor?
 
Jeg er ikke noen ekspert på vannjustering,
men jeg vet jeg har brygget mye godt røkøl med maridalsvannet
uten justeringer
 
I følge den nye vannrapporten (Drikkevannskvalitet) fra 2015 så er det 7,1mg/L klorid i vannet, det er veldig lavt så trenger nok heller tilsette litt for å få riktig profil. Last ned Brunwater eller bruk brewers friend og legg inn Oslo-profilen pluss din malt bill så kan du finne riktige tilsetninger og treffe riktig pH.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Det er ikke klorid (ionet) som er et problem i kombinasjon med røykmalt; det er klor (som i gassen og klorin), som brukes til desinfisering av drikkevann.
 
Takk for svar. Da går det nok sikkert bra denne gangen også. Akkurat begynt å benytte vannjustering iht Gahr sitt skjema under medlemsseksjonen men aldri brygget med røykmalt før.
 
Den detaljerte rapporten har med klor, skjønner ikke helt hvordan den leses men ser ut å være ganske lave nivåer.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp