Overgang til allgrain fra ekstrakt (hva trengs av utstyr)

Heisann

Selv om jeg er enda er fersk i faget har jeg lyst til å ta steget opp til allgrain. Mesking av korn ser kjempefascinernede ut og jeg ser fram til å ha flere valgmuligheter og flere muligheter til å eksprimentere og finne på galskap. Det jeg da lurte på er hva jeg trenger av utstyr.

Jeg har en 36l kokekjele med god bunn, så kokekaret er sikret. Kvern har jeg i form av en Corona, men vurderer en rullekvern fra Crankandstein, da jeg føler Coronakverna er noe ujevn. Har ikke hatt alverden å si på spesialmalten min men føler når jeg skal knuse ti allgrain kan det lønne seg å ha en god kvern.

Jeg tenker å gå for en kjølebag for meskingen. Noen anbefalinger her? Ser at Igloo får en del skryt. Ellers lurer jeg litt på hvor det lønner seg å kjøpe rør til å lage "filteringsmekanismen" til bunnen av meskekaret samt hva som er den mest hensiktsmessige utformingen. Ser at folk benytter både 1, 2 og 3 rader med rør i bunn. Ellers lurer jeg også litt på å lage et hull i bunnen og sette inn kran. Ser at en del gjør dette, men har også sett en del har en slange ut over kanten for å slippe å lage hull i kjølebaggen. Ser for meg at dette kan øke varmetapet.

En annen ting: Kan man stegmeske med en kjølebag ved å tilsette varmere vann? Eller bør man bare meske på en satt temperatur?

Er det ellers noe jeg absolutt må kjøpe for å gå allgrain

Mvh

Kim
 
Odland skrev:
Heisann

Selv om jeg er enda er fersk i faget har jeg lyst til å ta steget opp til allgrain. Mesking av korn ser kjempefascinernede ut og jeg ser fram til å ha flere valgmuligheter og flere muligheter til å eksprimentere og finne på galskap. Det jeg da lurte på er hva jeg trenger av utstyr.

Jeg har en 36l kokekjele med god bunn, så kokekaret er sikret. Kvern har jeg i form av en Corona, men vurderer en rullekvern fra Crankandstein, da jeg føler Coronakverna er noe ujevn. Har ikke hatt alverden å si på spesialmalten min men føler når jeg skal knuse ti allgrain kan det lønne seg å ha en god kvern.

Synes ikke kverna er noe å stresse med, det er nok av ting å bruke penger på, hsr selv en og nrygger bare all grain, ser ikke problemer med det.

Odland skrev:
Jeg tenker å gå for en kjølebag for meskingen. Noen anbefalinger her? Ser at Igloo får en del skryt. Ellers lurer jeg litt på hvor det lønner seg å kjøpe rør til å lage "filteringsmekanismen" til bunnen av meskekaret samt hva som er den mest hensiktsmessige utformingen. Ser at folk benytter både 1, 2 og 3 rader med rør i bunn. Ellers lurer jeg også litt på å lage et hull i bunnen og sette inn kran. Ser at en del gjør dette, men har også sett en del har en slange ut over kanten for å slippe å lage hull i kjølebaggen. Ser for meg at dette kan øke varmetapet.

Det er best å dekke hele bunnen så det er mest snakk om hva du vil/orker å gjøre
Tapperøret er også litt hva du orker men det er kjkt å bare opne kranen istendenfor å starte heverten, men det at karet er litt opent etter at silingen starter betyr ikke så mye, du fyller jo stadig på varmt vann.

Odland skrev:
En annen ting: Kan man stegmeske med en kjølebag ved å tilsette varmere vann? Eller bør man bare meske på en satt temperatur?

Er det ellers noe jeg absolutt må kjøpe for å gå allgrain

Mvh

Kim

Er mesketanken stor nok kan du stemeske ved å fylle på mere varmt vann, men hvorfor ?

Silsystemer http://www.howtobrew.com/section3/chapter17.html
 
Tilbake
Topp