Heisann
Selv om jeg er enda er fersk i faget har jeg lyst til å ta steget opp til allgrain. Mesking av korn ser kjempefascinernede ut og jeg ser fram til å ha flere valgmuligheter og flere muligheter til å eksprimentere og finne på galskap. Det jeg da lurte på er hva jeg trenger av utstyr.
Jeg har en 36l kokekjele med god bunn, så kokekaret er sikret. Kvern har jeg i form av en Corona, men vurderer en rullekvern fra Crankandstein, da jeg føler Coronakverna er noe ujevn. Har ikke hatt alverden å si på spesialmalten min men føler når jeg skal knuse ti allgrain kan det lønne seg å ha en god kvern.
Jeg tenker å gå for en kjølebag for meskingen. Noen anbefalinger her? Ser at Igloo får en del skryt. Ellers lurer jeg litt på hvor det lønner seg å kjøpe rør til å lage "filteringsmekanismen" til bunnen av meskekaret samt hva som er den mest hensiktsmessige utformingen. Ser at folk benytter både 1, 2 og 3 rader med rør i bunn. Ellers lurer jeg også litt på å lage et hull i bunnen og sette inn kran. Ser at en del gjør dette, men har også sett en del har en slange ut over kanten for å slippe å lage hull i kjølebaggen. Ser for meg at dette kan øke varmetapet.
En annen ting: Kan man stegmeske med en kjølebag ved å tilsette varmere vann? Eller bør man bare meske på en satt temperatur?
Er det ellers noe jeg absolutt må kjøpe for å gå allgrain
Mvh
Kim
Selv om jeg er enda er fersk i faget har jeg lyst til å ta steget opp til allgrain. Mesking av korn ser kjempefascinernede ut og jeg ser fram til å ha flere valgmuligheter og flere muligheter til å eksprimentere og finne på galskap. Det jeg da lurte på er hva jeg trenger av utstyr.
Jeg har en 36l kokekjele med god bunn, så kokekaret er sikret. Kvern har jeg i form av en Corona, men vurderer en rullekvern fra Crankandstein, da jeg føler Coronakverna er noe ujevn. Har ikke hatt alverden å si på spesialmalten min men føler når jeg skal knuse ti allgrain kan det lønne seg å ha en god kvern.
Jeg tenker å gå for en kjølebag for meskingen. Noen anbefalinger her? Ser at Igloo får en del skryt. Ellers lurer jeg litt på hvor det lønner seg å kjøpe rør til å lage "filteringsmekanismen" til bunnen av meskekaret samt hva som er den mest hensiktsmessige utformingen. Ser at folk benytter både 1, 2 og 3 rader med rør i bunn. Ellers lurer jeg også litt på å lage et hull i bunnen og sette inn kran. Ser at en del gjør dette, men har også sett en del har en slange ut over kanten for å slippe å lage hull i kjølebaggen. Ser for meg at dette kan øke varmetapet.
En annen ting: Kan man stegmeske med en kjølebag ved å tilsette varmere vann? Eller bør man bare meske på en satt temperatur?
Er det ellers noe jeg absolutt må kjøpe for å gå allgrain
Mvh
Kim