Geironimo
Norbrygg-medlem
Nå lurer jeg fælt på hva som skjer her. Jeg har laget en øl til et Vikingmarked der jeg har, etter beste evne, brukt det som finnes i naturen og det jeg kan tenke meg kunne bli brukt tidligere. Jeg havnet på en kombinasjon av bygg, havre, einer og bjørkesaft. Jeg har faktisk ikke brukt en dråpe vann, bare bjørkesaft. Gjæren ble litt frem og tilbake, men jeg havnet til slutt på wlp6788 muri gjæren. Dette har stått på dunk i fem uker, og på fat en stund etter det. Det er tvangskarbonert.
Før gjæring smakte vørteren veldig honning, og den har nå gjæret seg helt ut. Den er tørr og fin, men smart regelrett surt. Asså ikke uønskelig surt, men heller ikke lambic. Det smaker veldig spennende surt, men jeg fatter ikke hva det er som gjør dette.
Det ble gjæret fra 18 grader I starten og helt opp til 27 grader mot slutten. Noe sier meg derimot at dette ikke er gjæren som gjør, men noe annet.
Er det noen kloke hoder som har en formening om hva av dette som kan forårsake denne overraskende sure smaken?
Før gjæring smakte vørteren veldig honning, og den har nå gjæret seg helt ut. Den er tørr og fin, men smart regelrett surt. Asså ikke uønskelig surt, men heller ikke lambic. Det smaker veldig spennende surt, men jeg fatter ikke hva det er som gjør dette.
Det ble gjæret fra 18 grader I starten og helt opp til 27 grader mot slutten. Noe sier meg derimot at dette ikke er gjæren som gjør, men noe annet.
Er det noen kloke hoder som har en formening om hva av dette som kan forårsake denne overraskende sure smaken?