-Tormod-
Norbrygg-medlem
Heisann
Et spørsmål datt ned i hodet på meg her om dagen da jeg satte en dry stout til gjæring. Jeg har til nå satt seks brygg, alle er ferdig oppmålte all grain øl-sett med tørrgjær. Når man leser på pakken til gjæret eller på hjemmesiden til gjærprodusenten står det oppgitt anbefalt gjæringstemperatur, f.eks 18-22 grader. Jeg har alltid lagt meg på den nedre delen av skalaen og ville i dette tilfellet ha satt gjærskapet med stc'n på 18 grader og latt det stå til i 2 uker.
Hvordan ville det påvirket ølet om jeg gikk opp på temp og satt det på 22 grader i 2uker? ville 4 grader temperaturforskjell påvirket ølet? og isåfall på hvilken måte?
Et spørsmål datt ned i hodet på meg her om dagen da jeg satte en dry stout til gjæring. Jeg har til nå satt seks brygg, alle er ferdig oppmålte all grain øl-sett med tørrgjær. Når man leser på pakken til gjæret eller på hjemmesiden til gjærprodusenten står det oppgitt anbefalt gjæringstemperatur, f.eks 18-22 grader. Jeg har alltid lagt meg på den nedre delen av skalaen og ville i dette tilfellet ha satt gjærskapet med stc'n på 18 grader og latt det stå til i 2 uker.
Hvordan ville det påvirket ølet om jeg gikk opp på temp og satt det på 22 grader i 2uker? ville 4 grader temperaturforskjell påvirket ølet? og isåfall på hvilken måte?