Jeg har tenkt til å brygge følgende oppskrift:
Tanken er at jeg dobler malt-menden i denne oppskriften, lar de første 25 literene (20 etter kok) bli en imperal stout, og bruker resten (kanskje 50L, avhengig av oppnådd effektivitet) til en "vanlig" stout.
PS: Jeg er ikke noe glad i porter, jeg liker stout som guinnes og murpheys, porter vil jeg altså unngå å lage (jeg vet at stout også er en slags porter, men dere skjønner sikkert poenget).
Her er en oppskrift på en guinnes-klone:
Hvis jeg bruker samme gjær og humle, har i surøl og dropper den belgiske sukkerlaken, vil jeg da kunne komme i nærheten, eller er dette helt på jordet?
Batch Size: 25 liters (fermentor volume)
Boil Size: 30 liters
Boil Gravity: 1.092 (recipe based estimate)
Efficiency: 72% (brew house)
OG: 1.111
FG: 1.025
ABV: 11.2%
IBU (tinseth): 135.84
SRM (morey): 40
Fermentables
Amount Fermentable PPG °L Bill %
6.7 kg German - Pale Ale 39 2.3 58.4%
0.75 kg Choclat Rye Malt 28 300 6.5%
0.75 kg Roasted Wheat 32 400 6.5%
0.8 kg Flaked Oats 33 2.2 7%
0.38 kg Belgian Candi Syrup - Dark 32 80 3.3%
0.25 kg Belgian Candi Syrup - Clear 32 0 2.2%
0.5 kg Coffee Malt 25 250 4.4%
1.35 kg Aroma Malt 35 75 11.8%
11.48 kg Total
Hops
Amount Variety Type AA Use Time IBU
100 g Admiral Pellet 14.2 Boil 60 min 98.49
80 g Centennial Pellet 10.4 Boil 15 min 28.63
100 g Willamette Pellet 6.3 Aroma 5 min 8.71
Tanken er at jeg dobler malt-menden i denne oppskriften, lar de første 25 literene (20 etter kok) bli en imperal stout, og bruker resten (kanskje 50L, avhengig av oppnådd effektivitet) til en "vanlig" stout.
PS: Jeg er ikke noe glad i porter, jeg liker stout som guinnes og murpheys, porter vil jeg altså unngå å lage (jeg vet at stout også er en slags porter, men dere skjønner sikkert poenget).
Her er en oppskrift på en guinnes-klone:
Recipe Type: All Grain
Yeast: Nottingham
Batch Size (Gallons): 5.5
Original Gravity: 1.053
Final Gravity: 1.013
IBU: 43
Boiling Time (Minutes): 90
Color: 24.7
Primary Fermentation (# of Days & Temp): 10 Days at 65
Additional Fermentation: no
Secondary Fermentation (# of Days & Temp): 10 Days at 65
Tasting Notes: I have been working at making a clone, This is pretty much spot on.
Guiness Draught Clone 68% Eff.
8.00 lb Pale Malt, Maris Otter (3.0 SRM) Grain 66.67 %
3.00 lb Barley, Flaked (1.7 SRM) Grain 25.00 %
1.00 lb Roasted Barley (300.0 SRM) Grain 8.33 %
2.00 oz Goldings, East Kent [6.20 %] (60 min) Hops 43.0 IBU
2 Pkgs Nottingham Yeast (Lallemand #-) Yeast-Ale
Mash: 3.75 Gal 170.5 Degrees for 45 Min
2.50 Gal 185.0 Degrees for 20 Min Batch Sparge Round 1
2.50 Gal 185.0 Degrees for 20 Min Batch Sparge Round 2
Brewers note: To get the sourness of guiness. 1 Week before brewing put 24oz of Guiness in a bowl and sit it on the counter for 4 days to get sour. Freeze until brew day, On brew day remove and thaw. When there is about 30 mins left in your brew put the sour guiness on the stove and boil it for 10 mins then add it to flameout on your brew.
Brewers note two: Remember when brewing this beer that you will not get the creaminess of Guiness unless you have Nitrogen Injection. However the Taste is spot on. Enjoy
Hvis jeg bruker samme gjær og humle, har i surøl og dropper den belgiske sukkerlaken, vil jeg da kunne komme i nærheten, eller er dette helt på jordet?