Da har jeg satt en ny pils og kommet ett stykke ut i gjæringsforløpet- bruker denne posten for å holde en slags logg. Redigerer første innlegg slik at den kan synke ned i fred og ikke påvirke forumet mer enn nødvendig.
17 liter.
2500 gram pilsner ekstrakt
Perle 7,7% 40 gram @ 30 min
Perle 7,7% 20 gram @ 15 min
Perle 7,7% 20 gram @ flamout.
(gjærnæring ved 15 min)
IBU: 34 ifølge Beercalc, men som vanlig tilsatte jeg halvparten av ekstraktet ved flamout, og pasteuristerte dette i 15 minutter på 70-80 grader. Det fører til at bitterheten er nok noe høyere.
OG 1046
forventet FG 1,010 (med 77% att)
Gjær/Gjæring:
2 pakker redhydrert Saf 34/70, pitchet ved 10 grader, freerise til 12 grader.
08.02.2016-14.02.2016 12 grader
14.02.2016-16.02.2016 14 grader
16.02.2016-19.02.2016 15.5 grader
19.02.2016-21.02.2016 20 grader
21.02.2016-22.02.2016 10 grader
22.02.2016-23.02.2016 5 grader
24.02.2016 flasking
I dag 18.02.2016 var SG 1,016- noe som er en del høyere enn jeg ønsker. Mitt store spørsmål ved å brygge pils på ekstrakt er nettopp utgjæringen. Vil få svar på nå om jeg får det tørt nok. I utgangspunktet mener jeg denne gjæren bør klare 77% med ekstrakt, men det vil vise seg. Den har 6 G punkter videre før den er der.
Kan se av prøvene jeg tar at det fremdeles er gjær i suspansjon, så håper lever om at den vil jobbe videre ned.
Oppdatering:
Kjenner jeg er litt småstressa. Gikk opp for meg at målingen har stått på 1,016 3 dager nå, håper ikke den stopper nå.
Er ialleafll en reell fare for at den ikke når att på 75% som var "minimum" i mitt hode for at dette skulle vært verdt å gjøre.
Kommer nok til å gå tilbake til partial mash når jeg lager pils, kanskje tilogmed med litt tilsetting av ris-sirup
17 liter.
2500 gram pilsner ekstrakt
Perle 7,7% 40 gram @ 30 min
Perle 7,7% 20 gram @ 15 min
Perle 7,7% 20 gram @ flamout.
(gjærnæring ved 15 min)
IBU: 34 ifølge Beercalc, men som vanlig tilsatte jeg halvparten av ekstraktet ved flamout, og pasteuristerte dette i 15 minutter på 70-80 grader. Det fører til at bitterheten er nok noe høyere.
OG 1046
forventet FG 1,010 (med 77% att)
Gjær/Gjæring:
2 pakker redhydrert Saf 34/70, pitchet ved 10 grader, freerise til 12 grader.
08.02.2016-14.02.2016 12 grader
14.02.2016-16.02.2016 14 grader
16.02.2016-19.02.2016 15.5 grader
19.02.2016-21.02.2016 20 grader
21.02.2016-22.02.2016 10 grader
22.02.2016-23.02.2016 5 grader
24.02.2016 flasking
I dag 18.02.2016 var SG 1,016- noe som er en del høyere enn jeg ønsker. Mitt store spørsmål ved å brygge pils på ekstrakt er nettopp utgjæringen. Vil få svar på nå om jeg får det tørt nok. I utgangspunktet mener jeg denne gjæren bør klare 77% med ekstrakt, men det vil vise seg. Den har 6 G punkter videre før den er der.
Kan se av prøvene jeg tar at det fremdeles er gjær i suspansjon, så håper lever om at den vil jobbe videre ned.
Oppdatering:
Kjenner jeg er litt småstressa. Gikk opp for meg at målingen har stått på 1,016 3 dager nå, håper ikke den stopper nå.
Er ialleafll en reell fare for at den ikke når att på 75% som var "minimum" i mitt hode for at dette skulle vært verdt å gjøre.
Kommer nok til å gå tilbake til partial mash når jeg lager pils, kanskje tilogmed med litt tilsetting av ris-sirup
Sist redigert: