Hei!
Jeg har satt i gang en pils forige søndag 05.02.12. og er uikker på om jeg har gjort en feil som vil straffe seg? Det jeg skjønner at ikke er så bra, er at vørteren kunn ble kjølt ned til 15c før jeg tappet den på gjæringskaret og pitchet gjæren...Jeg satte imidlertid gjæringskaret i kjeller som holder 8-9c, stabil temperatur. Gjæringen kom fort i gang, og har holdt jevn fart.
OG. på 1050, 20 liter vørter. Gjær var WLP 830, German Lager. Lagde starter på to rør og 4 liter vørter.
Har lest at temperaturen i vørteren bør ligge et par grader under den temperaturen som en ønsker ved gjæring, ved pitching av gjæren? Dette for å unngå for produksjon av uønskede smakstoffer i starten av gjæringen?
Hva kan skje med brygget jeg har satt?
Er det noe jeg kan gjøre for å bedre situasjonen nå?
Thomas V
Jeg har satt i gang en pils forige søndag 05.02.12. og er uikker på om jeg har gjort en feil som vil straffe seg? Det jeg skjønner at ikke er så bra, er at vørteren kunn ble kjølt ned til 15c før jeg tappet den på gjæringskaret og pitchet gjæren...Jeg satte imidlertid gjæringskaret i kjeller som holder 8-9c, stabil temperatur. Gjæringen kom fort i gang, og har holdt jevn fart.
OG. på 1050, 20 liter vørter. Gjær var WLP 830, German Lager. Lagde starter på to rør og 4 liter vørter.
Har lest at temperaturen i vørteren bør ligge et par grader under den temperaturen som en ønsker ved gjæring, ved pitching av gjæren? Dette for å unngå for produksjon av uønskede smakstoffer i starten av gjæringen?
Hva kan skje med brygget jeg har satt?
Er det noe jeg kan gjøre for å bedre situasjonen nå?
Thomas V