Lurer litt på om noen vet om det vi i Norge kaller "export" egentlig er en Dortmundter Export ? Hvis det ikke er det, hva er definisjonen på det, dvs guiden. . EBC, IBU og ABV. Jeg for min del tror jeg nå har laget en "export" med pilsnermalt + litt Cara Hell 25, en EBC på 7, IBU 28 og ABV 5,8%.
En annen ting jeg lurer på, er om en svak alkoholsmak i denne, etter en ukes karbonering på flaske, vil gå bort når jeg etter planen kaldlagerer den i 2 mnd på 1grader C ? Vil det forsvinne sammen med noen av fusel/svovelaromaen man ofte får på uferdig pilsner ?
Tross bare en ukes varm karbonering og ingen lagring annet enn nedkjøling før prøvesmaking, har den blitt veldig bra,, men er altså spent på om det lille hintet av alkoholaroma vil forsvinne etter endt lagring ?
En annen ting jeg lurer på, er om en svak alkoholsmak i denne, etter en ukes karbonering på flaske, vil gå bort når jeg etter planen kaldlagerer den i 2 mnd på 1grader C ? Vil det forsvinne sammen med noen av fusel/svovelaromaen man ofte får på uferdig pilsner ?
Tross bare en ukes varm karbonering og ingen lagring annet enn nedkjøling før prøvesmaking, har den blitt veldig bra,, men er altså spent på om det lille hintet av alkoholaroma vil forsvinne etter endt lagring ?