Pitching og oksygenering

SturlaP

Norbrygg-medlem
Planlager neste batch, min fjerde og lurer plutselig på om jeg har mistforstått noe vesentlig ang. pitching av gjær.
Jeg har ristet godt i mange minutter og så tilsatt gjæren. Skal gjæren egentlig puttes oppi før ristingen?
 
Det går for det samme, med unntak for gjær som er propagert på magnetrører. Sistnevnte kan gå ut i streik hvis de får ennå en heisatur.

Nei, det siste var bare kødd;)
 
Det er mindre gris å riste først, så CO2 ikke blåser vørter opp i gjærlåsen.
Ellers er forskjellen neglisjerbar.
Jeg har gjæringskar med skrukork som er tett så dette er uansett ikke noe problem for meg, men jeg undrer på hvor CO2 kommer fra under en pitch;)
 
Selv om det er ytterst sjelden jeg pitcher aktiv gjær, så har jeg allikevel ikke lagt merke til noen CO2 fontener med en starter på 2l på high krausen, er jo ikke mye CO2 i starterølet fra magnetrører heller hos meg.

Vanligvis pitcher jeg en dekantert starter vørter med noen hundre milliliter sovende gjærceller ev. rehydrert tørrgjær.

Men du har andre erfaringer, så da så :)
 
Tilbake
Topp