Jeg har planlagt ett ettkjeles bryggeri med meskekar. Ønsket er ett relativt stort bryggeri som ikke tar for stor plass under lagring, er enkelt å ta frem og enkelt å rengjøre. Ser ikke behov for herms til og begynne med. Kommer ikke til å ha HLT. Blir heller å skylle med kaldtvann (etter å ha lest om dette her, evt varmt vann fra springen). Kan eventuellt legges til ved en senere annledning. Det skal ha minimalt med "mikk/makk" som kan hikke under brygging. Utgangspunktet er en 110 l kjele fra Storagrytor. Jeg vil kunne brygge så jeg får ca 75 liter til gjæring.
Ett bilde skal jo si mere enn 1000 ord så jeg begynner med min skisse.
Kjelen står på en vekt av typen industri som ikke skrur seg av og skal klare 150 kg. Dette for å ha kontroll på volum.
Kjelen blir foret med to 3000W element som blir instalert slik at de kan skrus ut for rengjøring. Skal monteres i vanntette bokser.
På krana ut i bunnen monteres triclamp.
Det monteres sensor til Pid over det analoge termometeret som følger med kjelen.
I lokket monteres:
2 gjennomganger med gardene utvendig og triclamp innvendig til 25 fots kjøler i rustfritt stål (evt 50 fots)
1 triclamp utvendig av stor type med overgang til stor silikonslange for avdamping
1 triclamp utvendig med gjennomgang til triclamp innvendig. Her kobles slange under sirkulasjon og rør til whirlpool.
Triclamp fra kran via pumpe tll inntak i lokk.
Meskeinnsatsen har silbunn og utsparing for temp sensorer (derfor de sitter på linje). Den har bein som holder den over varmeelementene. Lages fra VVB med perforert plate som bunn. Lages for så lite dødvolum som mulig. Innvendig feste for løfting fra kran.
Stativ med hjul til å trille hele greia. 2 av hjulene skal være låsbare. Roterbar kran med håndvinsj. I stativet festes pumpen og beholder til avdamping. Pumpen har kran på ut for regulering av flow.
Styringen av temp skal være så enkel som mulig. Har bare 16 amp sikringer tilgjengelig så her blir det to kabler inn fra to forskjellige 16 amp sikringer. To pid styrer hvert sitt element under oppvarming av vann og under mesk. Evt legge til sensor på inntaket under mesk. Under kok slåes Pid av og strømforskyning flyttes over til to effektbrytere for manuell regulering av effekt. Har en Iwaki pumpe som er 100v så må ha en omformer til denne i skapet også. Mulig det blir egen strømforskyning til denne slik att bryggeriet trenger strøm fra 3 forskjellige kretser (tror det blir slik). Pumpa har av og på bryter i skapet.
Dukker alltid opp noen undringer og håper noen kan svare meg.
Hvilken dimmensjoner på tricalmp til sirkulasjonen og kjøling anbefaler folket for bra "flyt i systemet"?
Hva er største silikonslange og triclamp man får for å få størst areal på slangen til avdamping?
Kan to Pid dele (få info fra samme sensor)?
Høres ideen om to strømforskyninger, to pid`er og to effektregulatorer grei ut, og att disse bytter mellom pid og effektregulator fra mesk til kok?
Ellers andre innspill og ting jeg ikke har tenkt på mottas med takk før jeg starter opp
Ett bilde skal jo si mere enn 1000 ord så jeg begynner med min skisse.
Kjelen står på en vekt av typen industri som ikke skrur seg av og skal klare 150 kg. Dette for å ha kontroll på volum.
Kjelen blir foret med to 3000W element som blir instalert slik at de kan skrus ut for rengjøring. Skal monteres i vanntette bokser.
På krana ut i bunnen monteres triclamp.
Det monteres sensor til Pid over det analoge termometeret som følger med kjelen.
I lokket monteres:
2 gjennomganger med gardene utvendig og triclamp innvendig til 25 fots kjøler i rustfritt stål (evt 50 fots)
1 triclamp utvendig av stor type med overgang til stor silikonslange for avdamping
1 triclamp utvendig med gjennomgang til triclamp innvendig. Her kobles slange under sirkulasjon og rør til whirlpool.
Triclamp fra kran via pumpe tll inntak i lokk.
Meskeinnsatsen har silbunn og utsparing for temp sensorer (derfor de sitter på linje). Den har bein som holder den over varmeelementene. Lages fra VVB med perforert plate som bunn. Lages for så lite dødvolum som mulig. Innvendig feste for løfting fra kran.
Stativ med hjul til å trille hele greia. 2 av hjulene skal være låsbare. Roterbar kran med håndvinsj. I stativet festes pumpen og beholder til avdamping. Pumpen har kran på ut for regulering av flow.
Styringen av temp skal være så enkel som mulig. Har bare 16 amp sikringer tilgjengelig så her blir det to kabler inn fra to forskjellige 16 amp sikringer. To pid styrer hvert sitt element under oppvarming av vann og under mesk. Evt legge til sensor på inntaket under mesk. Under kok slåes Pid av og strømforskyning flyttes over til to effektbrytere for manuell regulering av effekt. Har en Iwaki pumpe som er 100v så må ha en omformer til denne i skapet også. Mulig det blir egen strømforskyning til denne slik att bryggeriet trenger strøm fra 3 forskjellige kretser (tror det blir slik). Pumpa har av og på bryter i skapet.
Dukker alltid opp noen undringer og håper noen kan svare meg.
Hvilken dimmensjoner på tricalmp til sirkulasjonen og kjøling anbefaler folket for bra "flyt i systemet"?
Hva er største silikonslange og triclamp man får for å få størst areal på slangen til avdamping?
Kan to Pid dele (få info fra samme sensor)?
Høres ideen om to strømforskyninger, to pid`er og to effektregulatorer grei ut, og att disse bytter mellom pid og effektregulator fra mesk til kok?
Ellers andre innspill og ting jeg ikke har tenkt på mottas med takk før jeg starter opp