HansV
Norbrygg-medlem
Jeg bygger om huset for tiden og har begynt å planlegge et nytt bryggerom i en krok i kjelleren. Har ikke lyst til å fortsette med mesking på kjøkkenet og koking ute på sikt.
Det jeg har i kjelleren nå er:
- Arbeidsbenk
- Sluk i gulvet
- Vanntilkobling
Planen videre er å lage hull i kjellermuren for ventilator.
For å lage ett kompakt oppsett som er lettvindt å brygge på har jeg tenkt å gjøre følgende:
- Henge opp en 30 liters varmtvannstank på veggen som kan brukes till skyllevann og meskevann når jeg har det travelt
- Lage større meskeboks av en 40 liters Igloo kjøleboks så jeg har mulighet til å kjøre no sparge mesking på 20 liters batcher eller brygge sterkt øl
- Sette opp en ventilator med en stor hette over benken slik at dampen blir dratt effektivt ut under koking.
Jeg innbiller meg at en varmtvannstank med ferdig varmet vann og mesking uten skylling vil være den enkleste og raskeste prosessen, så kan jeg partiskylle når jeg har lyst og tid.
Hvis jeg setter termostaten på varmtvannstanken på 75-80 grader bør det duge til skyllevann, og så kan jeg blande med litt kaldt vann til mesking.
Er det noen som har ett ligenede oppsett eller har gode tips? Fra før mesker jeg i en 24 liters kjøleboks med partiskylling og har en hyttekjele med varmeelement og termostat til skyllevann.
Jeg kan vurdere å lage en enkel måte å tømme varmtvannstanken på slik at den ikke trenger å stå med vann hele tiden men at jeg fyller den og slår den på i god tid før brygging.
Det jeg har i kjelleren nå er:
- Arbeidsbenk
- Sluk i gulvet
- Vanntilkobling
Planen videre er å lage hull i kjellermuren for ventilator.
For å lage ett kompakt oppsett som er lettvindt å brygge på har jeg tenkt å gjøre følgende:
- Henge opp en 30 liters varmtvannstank på veggen som kan brukes till skyllevann og meskevann når jeg har det travelt
- Lage større meskeboks av en 40 liters Igloo kjøleboks så jeg har mulighet til å kjøre no sparge mesking på 20 liters batcher eller brygge sterkt øl
- Sette opp en ventilator med en stor hette over benken slik at dampen blir dratt effektivt ut under koking.
Jeg innbiller meg at en varmtvannstank med ferdig varmet vann og mesking uten skylling vil være den enkleste og raskeste prosessen, så kan jeg partiskylle når jeg har lyst og tid.
Hvis jeg setter termostaten på varmtvannstanken på 75-80 grader bør det duge til skyllevann, og så kan jeg blande med litt kaldt vann til mesking.
Er det noen som har ett ligenede oppsett eller har gode tips? Fra før mesker jeg i en 24 liters kjøleboks med partiskylling og har en hyttekjele med varmeelement og termostat til skyllevann.
Jeg kan vurdere å lage en enkel måte å tømme varmtvannstanken på slik at den ikke trenger å stå med vann hele tiden men at jeg fyller den og slår den på i god tid før brygging.