Er det noen her som har benyttet pors i bryggingen? Pors er en av urtene/plantene som ble brukt før humlen spredte seg, og det finnes noen få kommersielle øl som bruker pors. Thisted Bryghus fra Danmark har vel kanskje det mest kjente av dem, Porse Guld. Dette er en gulløl på 5,8% der man bruker pors for bitterhet. Husker ikke nå om de også bruker humle. En gang i året arrangerer bryggeriet en utflukt for sine ansatte, der man plukker porsblader, spiser mat og drikker øl, og siden bruker man porsen i produksjonen.
Jeg var en lang tur i skogen i dag, egentlig for å fordrive tida, men kom hjem med en del blåbær, og underveis gikk jeg over et par områder med masse pors. Det var da jeg fikk ideen om at en eller annen hjemmebrygger i KRS måtte kunne bruke pors i bryggingen.
Brukes bladene hele, ferske, tørkede, snittede, lagrede eller hva? Når jeg tidligere smakssatte sprit, brukte jeg ferske, hele blader. De er forresten fine å tygge på også, for å fjerne vond smak i munnen eller bare for å få en annen smak. (Som Monica Lewinsky sa; I'm voting republic, the democrats left a bad taste in my mouth.)
Jeg var en lang tur i skogen i dag, egentlig for å fordrive tida, men kom hjem med en del blåbær, og underveis gikk jeg over et par områder med masse pors. Det var da jeg fikk ideen om at en eller annen hjemmebrygger i KRS måtte kunne bruke pors i bryggingen.
Brukes bladene hele, ferske, tørkede, snittede, lagrede eller hva? Når jeg tidligere smakssatte sprit, brukte jeg ferske, hele blader. De er forresten fine å tygge på også, for å fjerne vond smak i munnen eller bare for å få en annen smak. (Som Monica Lewinsky sa; I'm voting republic, the democrats left a bad taste in my mouth.)