Porter med mye humle?

Noen som har forslag til et mørkt øl med godt med humle? Tenker noe i retning av en porter, men kanskje litt for mye humle til å kvalifisere til en porter, men mindre enn en black IPA. Gjerne amerikanske C-humler. Noen forslag?
 
Hvorfor ikke
Flying Dog Gonzo Porter (Imperial Porter) Clone

5 gallons/19 L, all-grain; OG = 1.088; FG = 1.025; IBU = 75 SRM = 83 ABV = 8.2%

Ingredients:

15 lbs. (6.8 kg) 2-row pale malt
2.5 lbs. (1.1 kg) crystal malt (120 °L)
1.0 lb. (0.45 kg) black malt
0.5 lb. (0.23 kg) chocolate malt
5.5 AAU Warrior hops (90 mins) (0.34 oz./9.7 g of 16% alpha acids)
9.4 AAU Northern Brewer hops (60 mins) (1.0 oz./30 g of 9% alpha acids)
9.4 AAU Northern Brewer hops (30 mins) (1.0 oz./30 g of 9% alpha acids)
3.0 oz. (85 g) Cascade hops (0 mins)
4.0 oz. (114 g) Cascade hops (dry hops)
Wyeast 1056 (American Ale) or White Labs WLP001 (California Ale) yeast (3 qt./~3 L yeast starter)
0.75 cups corn sugar (for priming)

Step by Step:





Mash at 152 °F (67 °C). Lauter slowly to allow maximum sugar collection. Two hour boil. Ferment at 70 °F (21 °C).
https://byo.com/stories/item/1454-tasting-double
 
Hvis han vil ha porter så er det ikke no vits i å brygge brown ale
Går fint ann å brygge en porter med mye humle, i grenseland mellom Black IPA og Porter
trenger ikke ha noen sjanger en gang
 
Jeg brygget en porter tidligere i år med vanvittige mengder humle. Den ble utrolig god og velsmakende, men hverken bitterheten eller humlearomaen var noe særlig fremtredende. Kan slenge opp oppskriften når jeg er hjemme i kveld hvis det er ønskelig.

Sånn stilmessig burde det vel vært en stout fordi jeg brukte roasted barley i den, men smaken var mer porter enn stout. Robust kanskje? :)
 
Jeg brygget en porter tidligere i år med vanvittige mengder humle. Den ble utrolig god og velsmakende, men hverken bitterheten eller humlearomaen var noe særlig fremtredende. Kan slenge opp oppskriften når jeg er hjemme i kveld hvis det er ønskelig.

Sånn stilmessig burde det vel vært en stout fordi jeg brukte roasted barley i den, men smaken var mer porter enn stout. Robust kanskje? :)
Den kunne jeg tenkt meg :)
 
Du kan jo bare ta favoritt portern din og ha i litt ekstra med humle, eller Cascade, Cascadian Porter
Jeg har brygga noe alla Nøgne Porter med litt ekstra Cascade ved 5 min og dry, snadder ;)
 
Anbefaler en oppskrift fra denne boka http://www.amazon.co.uk/IPA-MITCH-S..._2?ie=UTF8&qid=1416496428&sr=8-2&keywords=ipa

Uten tvil det beste ølet jeg har laget, og et av de beste jeg har drukket :)

India Porter 1859 (English IPA)

Original Gravity (OG): 1.063 (°P): 15.4
Final Gravity (FG): 1.016 (°P): 4.1
Alcohol (ABV): 6.19 %
Colour (SRM): 32.7 (EBC): 64.3
Bitterness (IBU): 124.1 (Average)

76.43% Maris Otter Malt
15.92% Brown Malt
4.46% Amber Malt
3.18% Black Malt

4 g/L East Kent Golding (6.4% Alpha) @ 120 Minutes (Boil)
2 g/L East Kent Golding (6.4% Alpha) @ 60 Minutes (Boil)
2 g/L East Kent Golding (6.4% Alpha) @ 30 Minutes (Boil)
2 g/L East Kent Golding (6.4% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop)

0.6 g/L CaCO2 - (Mesk) - Kalsiumkarbonat @ 0 Minutes (Mash)
0.2 g/L CaSO4 - Calcium Sulfate / Gypsum @ 0 Minutes (Mash)
0.3 g/L NaHCO3 (Mesk) - Natriumbikarbonat @ 0 Minutes (Mash)


Single step Infusion at 67°C for 120 Minutes. Boil for 120 Minutes
Fermented at 20°C with WLP023 - Burton Ale
 
Heisann, her kom det jammen mye fristende forslag. Som en kommentar til det første spørsmålet mitt, så var det ikke et krav at det var en porter. Burde kanskje heller skrevet mørkt øl..... Noen av de brown alene som er nevnt så skikkelig snadder ut. Kommer til å prøve de.
 
Hepp! Her er min. :)


OG: 1.082
FG: 1.018
IBU: 31,5
EBC: 91,5
ABV: 8,4%

15,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 79,4 %
1,70 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 2 9,0 %
1,30 kg Caramunich Malt (110,3 EBC) Grain 3 6,9 %
0,90 kg Chocolate Malt (689,5 EBC) Grain 4 4,8 %
50,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 20,2 IBUs
2,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other 6 -
4,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 7 -
50,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 10,0 min Hop 8 7,3 IBUs
50,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 5,0 min Hop 9 4,0 IBUs
50,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 0,0 min Hop 10 0,0 IBUs
3,0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) [23,66 ml] Yeast 11 -
100,00 g Centennial [10,00 %] - Dry Hop 8,0 Days Hop 12 0,0 IBUs

Så plutselig nå at den var singlehopped, gitt! Typeriktigheten kan nå diskuteres, men jeg kaller den "robust porter". :)
 
Hepp! Her er min. :)


OG: 1.082
FG: 1.018
IBU: 31,5
EBC: 91,5
ABV: 8,4%

15,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 79,4 %
1,70 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 2 9,0 %
1,30 kg Caramunich Malt (110,3 EBC) Grain 3 6,9 %
0,90 kg Chocolate Malt (689,5 EBC) Grain 4 4,8 %
50,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 20,2 IBUs
2,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other 6 -
4,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 7 -
50,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 10,0 min Hop 8 7,3 IBUs
50,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 5,0 min Hop 9 4,0 IBUs
50,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 0,0 min Hop 10 0,0 IBUs
3,0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) [23,66 ml] Yeast 11 -
100,00 g Centennial [10,00 %] - Dry Hop 8,0 Days Hop 12 0,0 IBUs

Så plutselig nå at den var singlehopped, gitt! Typeriktigheten kan nå diskuteres, men jeg kaller den "robust porter". :)

Hva er batchstørrelse på den ?
 
Tilbake
Topp