https://byo.com/stories/item/1454-tasting-doubleFlying Dog Gonzo Porter (Imperial Porter) Clone
5 gallons/19 L, all-grain; OG = 1.088; FG = 1.025; IBU = 75 SRM = 83 ABV = 8.2%
Ingredients:
15 lbs. (6.8 kg) 2-row pale malt
2.5 lbs. (1.1 kg) crystal malt (120 °L)
1.0 lb. (0.45 kg) black malt
0.5 lb. (0.23 kg) chocolate malt
5.5 AAU Warrior hops (90 mins) (0.34 oz./9.7 g of 16% alpha acids)
9.4 AAU Northern Brewer hops (60 mins) (1.0 oz./30 g of 9% alpha acids)
9.4 AAU Northern Brewer hops (30 mins) (1.0 oz./30 g of 9% alpha acids)
3.0 oz. (85 g) Cascade hops (0 mins)
4.0 oz. (114 g) Cascade hops (dry hops)
Wyeast 1056 (American Ale) or White Labs WLP001 (California Ale) yeast (3 qt./~3 L yeast starter)
0.75 cups corn sugar (for priming)
Step by Step:
Mash at 152 °F (67 °C). Lauter slowly to allow maximum sugar collection. Two hour boil. Ferment at 70 °F (21 °C).
Den kunne jeg tenkt megJeg brygget en porter tidligere i år med vanvittige mengder humle. Den ble utrolig god og velsmakende, men hverken bitterheten eller humlearomaen var noe særlig fremtredende. Kan slenge opp oppskriften når jeg er hjemme i kveld hvis det er ønskelig.
Sånn stilmessig burde det vel vært en stout fordi jeg brukte roasted barley i den, men smaken var mer porter enn stout. Robust kanskje?
50,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 60,0 min
50,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 10,0 min
50,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 5,0 min
50,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 0,0 min
Hepp! Her er min.
OG: 1.082
FG: 1.018
IBU: 31,5
EBC: 91,5
ABV: 8,4%
15,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 79,4 %
1,70 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 2 9,0 %
1,30 kg Caramunich Malt (110,3 EBC) Grain 3 6,9 %
0,90 kg Chocolate Malt (689,5 EBC) Grain 4 4,8 %
50,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 20,2 IBUs
2,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other 6 -
4,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 7 -
50,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 10,0 min Hop 8 7,3 IBUs
50,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 5,0 min Hop 9 4,0 IBUs
50,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 0,0 min Hop 10 0,0 IBUs
3,0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) [23,66 ml] Yeast 11 -
100,00 g Centennial [10,00 %] - Dry Hop 8,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
Så plutselig nå at den var singlehopped, gitt! Typeriktigheten kan nå diskuteres, men jeg kaller den "robust porter".
Oh, glemte å nevne det. 50 liter, 65 til kok cirka.Hva er batchstørrelse på den ?