Tenkte å forsøke meg på følgende oppskrift som vist under.
Ser dette fornuftig ut og holder det med et enkelt rør WLP013 uten starter?
Har regnet med 60% effektivitet, da mine tidligere batch ikke har vært så veldig høye. Derfor kjørt på med ekstra malt-mengder.
Mesker med 15L vand og skyller med 12L. Det skal gi ca. 21L til kok og 18L på fat.
Lurer også litt på om det er nødvendig med aromahumle? Tenkte umiddelbart å kjøre på uten, men kanskje bedre med noen gram på slutten?
Alle innspill mottas med takk!
Porterlicious (Baltic Porter)
Batch Size (L): 18.0
Total Grain (kg): 7.527
Total Hops (g): 60.00
Original Gravity (OG): 1.076 (°P): 18.4
Final Gravity (FG): 1.019 (°P): 4.8
Alcohol (ABV): 7.47 %
Colour (SRM): 22.4 (EBC): 44.1
Bitterness (IBU): 28.9 (Average)
80% Pale Malt
10% Brown Malt
10% Caramunich II
3.3 g/L Saaz (3.6% Alpha) @ 60 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 68°C for 60 Minutes. Boil for 60 Minutes
Fermented at 20°C with WLP013 - London Ale
Recipe Generated with BrewMate
Ser dette fornuftig ut og holder det med et enkelt rør WLP013 uten starter?
Har regnet med 60% effektivitet, da mine tidligere batch ikke har vært så veldig høye. Derfor kjørt på med ekstra malt-mengder.
Mesker med 15L vand og skyller med 12L. Det skal gi ca. 21L til kok og 18L på fat.
Lurer også litt på om det er nødvendig med aromahumle? Tenkte umiddelbart å kjøre på uten, men kanskje bedre med noen gram på slutten?
Alle innspill mottas med takk!
Porterlicious (Baltic Porter)
Batch Size (L): 18.0
Total Grain (kg): 7.527
Total Hops (g): 60.00
Original Gravity (OG): 1.076 (°P): 18.4
Final Gravity (FG): 1.019 (°P): 4.8
Alcohol (ABV): 7.47 %
Colour (SRM): 22.4 (EBC): 44.1
Bitterness (IBU): 28.9 (Average)
80% Pale Malt
10% Brown Malt
10% Caramunich II
3.3 g/L Saaz (3.6% Alpha) @ 60 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 68°C for 60 Minutes. Boil for 60 Minutes
Fermented at 20°C with WLP013 - London Ale
Recipe Generated with BrewMate