Hei.
Jeg har en Amber Ale som jeg håper er ferdig til helgen. Om ting går som jeg håper så får jeg også brygget en porter i helgen og planlegger da å bruke gjærkaken fra forrige brygg ettersom de skal bruke samme gjær type.
Etter å ha søkt litt her på forumet etter en 101 på hvordan dette gjøres har jeg funnet ut at mange bare dumper det i samme gjæringskar uten noen mikk makk. Er de fleste enig i dette?
En annen ting er om ølet som har brukt gjæren før, altså Amber Aleen, er litt for humlet til å bli etterfulgt av en porter? Noen som har noen innspill her?
Jeg har en Amber Ale som jeg håper er ferdig til helgen. Om ting går som jeg håper så får jeg også brygget en porter i helgen og planlegger da å bruke gjærkaken fra forrige brygg ettersom de skal bruke samme gjær type.
Etter å ha søkt litt her på forumet etter en 101 på hvordan dette gjøres har jeg funnet ut at mange bare dumper det i samme gjæringskar uten noen mikk makk. Er de fleste enig i dette?
En annen ting er om ølet som har brukt gjæren før, altså Amber Aleen, er litt for humlet til å bli etterfulgt av en porter? Noen som har noen innspill her?