Potet øl ??

Dette bør jo noen prøve, potetsprit er da et velprøvd konsept. Om man oppnår noe smak av dette er jeg tvilende til.
 
Ja, det kan du. Det må være kokte poteter, for at stivelsen skal være tilgjengelig fra enzymene i malten. Jeg har smakt øl med potet en gang, og det hadde ikke satt spesielt mye smak.
 
Hadeland håndverksbryggeri har potetøl, smakte det på ølmessa på Stav på Tretten.
Kan ikke si det satte noe fryktelig preg på ølet.
 
har ikke egen erfaring med potet, men har lest om to forskjellige måter å spalte stivelsen i poteten til gjærbart sukker. den ene metoden er å fryse ned potetene. Den andre metoden er å koke poteten til en masse og så tilsette malt til massen slik at enzymene i malten spalter stivelsen til sukker. http://atlungstadbrenneri.no/fra-produksjonen/
Det er vel den siste metoden som er aktuell i ølbrygging.

Håper du gjør et forsøk og melder tilbake om resultat!
 
Tilbake
Topp