1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Potet øl ??

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Aasnes, 17 Sep 2015.

  1. Aasnes

    Aasnes
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kabelvåg
    kan man bruke poteter i øl? Ikke bare potet da, men isteden for f.eks ris.
     
  2. Terje J

    Terje J
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Tromsø
    potetskall er ikke helt det samme som risskall da :)
     
  3. Håvard Skjevling

    Håvard Skjevling
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    I teorien kan du tilsette potet i mesken, stivelsen er jo der, men jeg vet ikke om det blir smakende spesielt godt.
     
  4. RuLu

    RuLu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Tiller
    Dette bør jo noen prøve, potetsprit er da et velprøvd konsept. Om man oppnår noe smak av dette er jeg tvilende til.
     
  5. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Ja, det kan du. Det må være kokte poteter, for at stivelsen skal være tilgjengelig fra enzymene i malten. Jeg har smakt øl med potet en gang, og det hadde ikke satt spesielt mye smak.
     
    Aasnes liker dette.
  6. Aasnes

    Aasnes
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kabelvåg
    Nå var det potet jeg tenkte på, ikke å dumpe skrelle i
     
    BjørnarV liker dette.
  7. Aasnes

    Aasnes
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kabelvåg
    Nemlig, var å handlet en flaske fra Oppland da jeg kom til å tenke på dette :)
     
  8. Pedersen

    Pedersen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Aust Torpa
    Hadeland håndverksbryggeri har potetøl, smakte det på ølmessa på Stav på Tretten.
    Kan ikke si det satte noe fryktelig preg på ølet.
     
  9. Roger Garshol

    Roger Garshol
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Potet blir vel en adjunkt, ala ris eller mais. Sikkert bra hvis du ønsker å lage en lett sommer øl.
     
  10. TTL

    TTL
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Moss
    Du kan jo forsøke å google "mashed potato":)
     
  11. Asle S

    Asle S
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    har ikke egen erfaring med potet, men har lest om to forskjellige måter å spalte stivelsen i poteten til gjærbart sukker. den ene metoden er å fryse ned potetene. Den andre metoden er å koke poteten til en masse og så tilsette malt til massen slik at enzymene i malten spalter stivelsen til sukker. http://atlungstadbrenneri.no/fra-produksjonen/
    Det er vel den siste metoden som er aktuell i ølbrygging.

    Håper du gjør et forsøk og melder tilbake om resultat!
     

Del denne siden