Jeg bruker humleposer når jeg koker vørter,
til nå har jeg skviset mest mulig vørter ut av humleposene (Presser posen med steril hånd mot en øse).
Dette gjør jeg først etter at kjølingen er ferdig.
Er det greit å gjøre dette ?
Spørsmål 2: Humle som skal "koke 0 minutter" tar jeg opp i vørteren samtidig som jeg slår av varme/setter på kjølevann. Den får da ligget i vørteren til den er nedkjølt til 20 - 25c, dette tar normalt 15-20 minutter.
Høres dette ut som en riktig prosedyre ?
Etter kjøling lar jeg normalt vørteren stå i ro i 15-30 minutter, før den tappes over i gjæringsspann.
til nå har jeg skviset mest mulig vørter ut av humleposene (Presser posen med steril hånd mot en øse).
Dette gjør jeg først etter at kjølingen er ferdig.
Er det greit å gjøre dette ?
Spørsmål 2: Humle som skal "koke 0 minutter" tar jeg opp i vørteren samtidig som jeg slår av varme/setter på kjølevann. Den får da ligget i vørteren til den er nedkjølt til 20 - 25c, dette tar normalt 15-20 minutter.
Høres dette ut som en riktig prosedyre ?
Etter kjøling lar jeg normalt vørteren stå i ro i 15-30 minutter, før den tappes over i gjæringsspann.