Primærgjæring av engelsk strong bitter

Hei!
Har en engelsk strong bitter som har stått til primærgjæring i 14 dager nå på lørdag. Det passer best for oss å tappe den på flasker på førstkommende mandag. Er det noen som vet/har noe erfaring med om det kan ha noen negative konsekvenser å gå 2 dager over 14-dagersregelen?

Olav
 
Det er ikkje slik at den MÅ stå 14 dagar. "Eit par" veker er vel greit å sei. Alt mellom 10 og 20 dagar er vel normalt for ale.
 
OlavRenolen skrev:
Hei!
Har en engelsk strong bitter som har stått til primærgjæring i 14 dager nå på lørdag. Det passer best for oss å tappe den på flasker på førstkommende mandag. Er det noen som vet/har noe erfaring med om det kan ha noen negative konsekvenser å gå 2 dager over 14-dagersregelen?

Olav

2 uker er nærmere minimums gjæringstid enn maksimum. Amerikanerne liker jo å la ting stå i minst 3 uker før de tapper
 
Tilbake
Topp