Priming sukker?

Heisann :)

Jeg har i mine tidligere brygg brukt rundt 7-8 gram pr liter til karbonering, og det har gitt en helt akseptabel co2 mengde. Men i hveteølet jeg holder på med nå ønsker jeg skikkelig masse kullsyre. Jeg har sett de fine kalkulatorene på nettet hvor co2 volum spesifiseres og alt det der, men har lyst til å høre litt likevel.
Så er det noen som vet hvor mange gram per liter jeg kan bruke uten at det blir ubehagelig eller at mine 0.5l glassflasker sprkker? Øvre grense med margin liksom?

På forhånd takk:)
 
Hei.

Hveteøl har gjerne opp mot 4 volumenheter Co2. I ditt tilfelle har du vel ca 0,8-1 volumenheter etter gjæring, og kan da tilsette vel 3 enheter. 12g sukker per liter gir 3 volumenheter, totalt ca 4. Du bør dog være sikker på at gjæringen er avsluttet, slik at du ikke overkarbonerer. Vi har aldri brukt mere enn ca 10g sukker per liter for å ende opp på 3,5 volumenheter. Dette har vært passe (etter min smak) for hveteøl.

MVH
Børge
 
Tilbake
Topp