Hei folkens, og takk for at det finnes et forum for slike ting
Anyway, egentlig hadde jeg tenkt å begynne å produsere eget øl, men grunnet tid og slikt så ar jeg liksom aldri kommet i gang. men nå skjedde plutselig noe annet. Kona skulle klippe noen grener av pære treet og dermed fikk jeg noen poser pærer til overs - og tenkte - tja, går det an å lage cider av dette tro ? Så jeg kikket litt her og der og kom over noen tråder der folk t.o.m. adde laget cider av firstprice juice så jeg tenkte - skitt la gå, jeg gjør et forsøk.
Hadde ingen frukt presse, men ar en saft koker så jeg ar nå kokt ut og sitter med 15 liter pære saft. Vet at dette dreper natur gjæren, men siden noen adde brukt FP jiuce så tennkte jeg - den er sikkert kokt den og så da kjøper jeg litt gjær. Noe jeg ar gjort - fire poser cider gjær.
Så trenger jeg litt hjelp - btw - beklager at jeg ikke har bokstaven H er og der. Tastaturet kødder med meg nå og da -
Tilbake til bistandsbehovet :
Først og fremst - vil dette funke ?
hvis ja:
Hvor mye gjær pr liter?
hva bør OG være på ved gjærstart ?
Går det an å redusere for å øke OG ?
Gjæringen skal vel avsluttes ved 1 til 2 plopp i minuttet, skal SG (er det ikke SG det heter da tro) da ha verdien 1000 ? Ser på målene at det står "Flasking" rundt 1000
Er det andre tips som jeg bør vite om ?
Tusen takk for all hjelp jeg kan få her :-D
Anyway, egentlig hadde jeg tenkt å begynne å produsere eget øl, men grunnet tid og slikt så ar jeg liksom aldri kommet i gang. men nå skjedde plutselig noe annet. Kona skulle klippe noen grener av pære treet og dermed fikk jeg noen poser pærer til overs - og tenkte - tja, går det an å lage cider av dette tro ? Så jeg kikket litt her og der og kom over noen tråder der folk t.o.m. adde laget cider av firstprice juice så jeg tenkte - skitt la gå, jeg gjør et forsøk.
Hadde ingen frukt presse, men ar en saft koker så jeg ar nå kokt ut og sitter med 15 liter pære saft. Vet at dette dreper natur gjæren, men siden noen adde brukt FP jiuce så tennkte jeg - den er sikkert kokt den og så da kjøper jeg litt gjær. Noe jeg ar gjort - fire poser cider gjær.
Så trenger jeg litt hjelp - btw - beklager at jeg ikke har bokstaven H er og der. Tastaturet kødder med meg nå og da -
Tilbake til bistandsbehovet :
Først og fremst - vil dette funke ?
hvis ja:
Hvor mye gjær pr liter?
hva bør OG være på ved gjærstart ?
Går det an å redusere for å øke OG ?
Gjæringen skal vel avsluttes ved 1 til 2 plopp i minuttet, skal SG (er det ikke SG det heter da tro) da ha verdien 1000 ? Ser på målene at det står "Flasking" rundt 1000
Er det andre tips som jeg bør vite om ?
Tusen takk for all hjelp jeg kan få her :-D