Hallo!
Har satt to brygg, med litt pussige resultat;
Første brygg - "The Immigrant IPA" fra Bryggeland, ble satt 24. november. Gjæringa kom ikke skikkelig i gang før etter to døgn, men når den først kom i gang sprutet det godt fra gjærlåsen.
Etter 6-7 dager viste målingen min ca 1011 g/l, som oppskriften sa. Problemet er jo bare at det er alt for tidlig. Oppskriften sa at det skulle stikkes omm etter 7 dager og tas på flaske etter 14.
Etter 10 dager var det fullstendig dødt i gjærlåsen, og gravity var fortsatt 1011 g/l. Tappet på flaske. Tenkte ikke mer over dette.
Satte nytt brygg 5.12, altså for 6 dager siden. Denne gang en "JuleAle (Stout)" fra olbrygging.no (http://www.olbrygging.no/products/juleale-stout)
OG skulle være 1065-1070. Fikk bare ca 1060. Nå er det igjen dødt i gjærlåsen. Gravity er nå 1012 g/l. hva skjer??
Når FG er "i mål", er det da OK å tappe over selv om det kun har gått ei knapp uke? Er dette et tegn på at jeg gjør noe forferdelig galt?
TAkker for alle innspill!
Har satt to brygg, med litt pussige resultat;
Første brygg - "The Immigrant IPA" fra Bryggeland, ble satt 24. november. Gjæringa kom ikke skikkelig i gang før etter to døgn, men når den først kom i gang sprutet det godt fra gjærlåsen.
Etter 6-7 dager viste målingen min ca 1011 g/l, som oppskriften sa. Problemet er jo bare at det er alt for tidlig. Oppskriften sa at det skulle stikkes omm etter 7 dager og tas på flaske etter 14.
Etter 10 dager var det fullstendig dødt i gjærlåsen, og gravity var fortsatt 1011 g/l. Tappet på flaske. Tenkte ikke mer over dette.
Satte nytt brygg 5.12, altså for 6 dager siden. Denne gang en "JuleAle (Stout)" fra olbrygging.no (http://www.olbrygging.no/products/juleale-stout)
OG skulle være 1065-1070. Fikk bare ca 1060. Nå er det igjen dødt i gjærlåsen. Gravity er nå 1012 g/l. hva skjer??
Når FG er "i mål", er det da OK å tappe over selv om det kun har gått ei knapp uke? Er dette et tegn på at jeg gjør noe forferdelig galt?
TAkker for alle innspill!