"Jazze" opp ekstrakt-sett - testlogg.

Duckboot

Norbrygg-medlem
Jeg lurer på å leke litt med Muntons Nut Brown fra Europris.
Jeg har laget 2 brygg med det settet + Homebrew Brew Enhancer fra Europris også - Begge ble glimrende, og veldig godt motatt fra venner og bekjente.

Nå lurer jeg på å kanskje "jazze" opp dette settet litt. Kanskje litt mer bitterhet, og kanskje litt mer fyllde.

Noen her som har gjort slike eksperimenter?

NB! Jeg er veldig fersk i gamet, men veldig nysgjerrig på å utvikle denne hobbyen (lidenskapen) videre.

Edit:

Test nr 1 - Bryggedag 03.12.13:
* 200g Chocolate Malt
* 200g Pale Chocolate Malt
* 1 Lakrisstang
* Safale S-04

Brew Enhancer + 5L vann Kokes opp.
Malten legges i tepose i ved ca 70 grader, og lar trekke i 30 minutter.
Ta ut teposen - Legg i lakrisstang.
Kok opp, og så blandes kit i.
Hiv i gjæringskar, etterfyll med ca 15L vann.
Ha gjæren i (på riktig måte).
Gjæres i 10-14 dager.
Karbonering på flaske i 3-4 uker.
 
Mange av oss har vel brygget ekstrakt i starten og kan komme med tips.
Personlig brygget jeg ikke kit, men kjøpte uhumlet ekstrakt. Jeg tilsatte humle, og etter hvert også spesialmalt, etter stil. Det ble ikke så halvgæernt.
Det finnes mange fine oppskrifter på ekstraktøl. Boken "Brewing classic styles" har de samme oppskriftene for både ekstrakt og all grain.
 
Beste måte "Jazze" opp ekstrakt-sett på blir vel å ungå sukker, bruke mer humle og bytte ut gjæren
 
Tilbake
Topp