Du vil nok ikke få noe voldsom temperaturheving i mesken med den metoden. Ikke før skyllinga nærmer seg slutten.
For å gjøre en mashout, må du enten skru opp varmen eller røre inn kokende vann til mesken kommer opp i ca 78 grader.
Men, hvis du vil spare deg det ekstra steget, kan du eventuelt begynne skyllinga med kokende vann, og så gradvis kaldere.
Følg bare godt med og pass på at temperaturen i mesken aldri kommer noe særlig over 78 grader, for da vil du begynne å dra ut usmaker fra skallet til kornet.
Mashout er først og fremst for å stoppe konverteringen på et bestemt tidspunkt, slik at forholdet mellom gjærbart og ikke gjærbart sukker er forutsigbart og i henhold til ønsket mengde restsødme.
Som oftest stopper en ikke meskingen før all stivelse er konvertert til sukker. Jeg sjekker alltid med jod tinkur om konverteringen er ferdig, før jeg gjør en mashout.
Se også:
http://www.howtobrew.com/section3/chapter17.html