Raspberry Pi/Linux-PC som alternativ til Wifi-modul

For en stund siden snublet jeg over denne tråden: https://aussiehomebrewer.com/threads/pi-based-braumesiter-wifi-module.100424/

Det er en kar som har revers-engineer'et Wifi-modulen med hensikt å kunne bruke en RPi som alternativ. RPien kommuniserer med speidelen over en seriekabel som plugges i kontrolleren i samme konnektor som Wifi-modulen. Han har også laget instruksjoner for hvordan lage serie-kabler, og han har startet på kode for å lage et web-GUI for å kommunisere med speidelen via en vanlig nettleser. Dette siste er uferdig. Se koden hans her: https://github.com/roguenorman/bmpi

Jeg har testet dette nå, og den grunnleggende kommunikasjonen med Speidel-kontrolleren over serie-kabel ser ut til å fungere. Det er kurant å lage en serie-kabel som kan kobles til GPIO-pins på RPi, og det er også kurant å lage en USB-kabel som kan kobles til PC. Dette betyr mao. at man også kan bruke en vanlig PC som mellomledd, trenger ikke bruke en RPi. Jeg har testet dette med Debian Linux på PC og RPi. USB-kabelen kan visst også brukes til å gjøre FW-oppgradering, men det har jeg ikke testet selv.

Ettersom den ordinære speidel-control-applikasjonen fungerer helt fint lokalt (uten tilgang til eksterne sky-tjenester), så er det mulig å bruke denne som før. (Ihvertfall sålenge man kjører FW-versjon 1.1.26). Det som mangler er å implementere de enkle HTTP-mekanismene som Wifi-modulen tilgjengeliggjør. Har laget en Issue på github for dette. Jeg har klonet dette git-repoet og kommer etterhvert til å forsøke å lage de bitene som mangler for at dette skal fungere.

Selv har jeg allerede en Wifi-modul, så dette er ikke så veldig nyttig for meg. Men det er jo interessant at man kan kommunisere med Speidelen via kabel, dvs uten å bruke Wifi.
 
Tilbake
Topp