Som mange andre bruker jeg en fryseboks for oppbevaring av corneliusfat (og av og til for gjæring av lagerøl på lav temperatur). Jeg bruker et tidsur for å regulere temperaturen. Tidligere kjørte jeg strøm på i perioder på en times tid tre-fire ganger i løpet av døgnet, men har opplevd at to frysebokser har gått i stykker i løpet av de siste fem årene. Jeg har en mistanke om at kompressoren ikke tåler å bli slått av og på så ofte, så de siste par årene har jeg heller kjørt strøm på én gang i døgnet i ca fire timer. Så langt har fryseboksen vært ved god helse... Men dette medfører nødvendigvis ganske store temperatursvingninger i løpet av døgnet. Jeg måler lufttemperaturer inne i boksen på mellom minus 5 grader og pluss 8 grader (som er den temperaturen jeg ønsker ølet skal holde). En ulempe er at de store temperatursvingningene fører til mye konden inne i fryseren. Jeg er heller ikke sikker på om flaskeølet har så godt av de store svingningene (i fatene er nok temperaturen adskillig jevnere).
Jeg vet at andre bruker ulike termostatløsninger for å holde temperaturen mellom bestemte intervaller, noe som nødvendigvis må medføre mye av og på for kompressoren. Men selve teknologien for kjøleskap og frysebokser er jo basert på termostater som slår kompressoren av og på, så kanskje er det jeg som er overtroisk her? Er det andre som har erfaringer på hvordan man styrer temperaturen i fryseboksen på en grei måte, uten at det skader kompressoren?
Jeg vet at andre bruker ulike termostatløsninger for å holde temperaturen mellom bestemte intervaller, noe som nødvendigvis må medføre mye av og på for kompressoren. Men selve teknologien for kjøleskap og frysebokser er jo basert på termostater som slår kompressoren av og på, så kanskje er det jeg som er overtroisk her? Er det andre som har erfaringer på hvordan man styrer temperaturen i fryseboksen på en grei måte, uten at det skader kompressoren?