Jeg har skjønt at det er viktig å ha mye gjær, dvs mange friske gjærceller.
Jeg lurer derfor på om det er noen som har erfaring med følgende metode;
Først tilsetter man gjær til vørteren på vanlig måte. Etter ca en uke faller denne gjæren til bunns.
Deretter stikker man over til en ny gjæringsdunk for sekundærgjæring.
Samtidig lager man en ny starter med gjær som man henter fra primærgjæringen(her har det jo nå blitt flere gjærceller).
Deretter tilsetter man denne starter til sekundærfatet, slik at gjæring starter på nytt.
Skal ikke denne metoden gi ekstra mye gjærceller, og dermed lavere FG? Eller er det noen jeg ikke har fått med meg her?
Jeg lurer derfor på om det er noen som har erfaring med følgende metode;
Først tilsetter man gjær til vørteren på vanlig måte. Etter ca en uke faller denne gjæren til bunns.
Deretter stikker man over til en ny gjæringsdunk for sekundærgjæring.
Samtidig lager man en ny starter med gjær som man henter fra primærgjæringen(her har det jo nå blitt flere gjærceller).
Deretter tilsetter man denne starter til sekundærfatet, slik at gjæring starter på nytt.
Skal ikke denne metoden gi ekstra mye gjærceller, og dermed lavere FG? Eller er det noen jeg ikke har fått med meg her?